Conform ESG Today, acest anunț crește angajamentul Toyota pentru producția americană de baterii pentru vehiculele sale electrice la 14 miliarde de dolari. Investiția suplimentară de 8 miliarde de dolari va crește și numărul de linii de producție dedicate mașinilor electrice și celor plug-in hibrid la zece, de la numărul inițial de două unități.

În plus, la fabrica din Carolina de Nord vor funcționa și patru linii de producție pentru vehiculele full hibrid, astfel capacitatea totală de producție va ajunge la 30 GWh pe an. Bateriile mașinilor full hibrid sunt mai mici decât cele montate pe vehiculele plug-in hibrid, astfel că pachetele de baterii mai mici pot fi preluate mai ușor de mai multe linii de producție simultan.

Sean Suggs, președintele Toyota North Carolina, a declarat că „anunțul întărește angajamentul Toyota pentru electrificare și reducerea emisiilor de carbon, iar în același timp aduce creștere economică și noi locuri de muncă în regiune.”

Angajamentul Toyota pentru producția americană de baterii a devenit o prioritate după ce președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că administrația sa vrea ca jumătate din vânzările de mașini din țară să fie reprezentate de vehicule pe baterii până în 2030.

Oficialii producătorului japonez de mașini au adăugat că extensia fabricii de baterii va suplimenta și numărul disponibil de locuri de muncă cu 3.000, astfel totalul job-urilor disponibile în cadrul unității de producție va fi de 5.000.