Întrucât am scris despre mai multe startup-uri concentrate pe sustenabilitate, am descoperit că mai multe industrii din prezent pot implementa soluții verzi pentru a ajuta mediul înconjurător și pentru a îmbunătăți un produs sau un serviciu pentru consumatori.

Re-imaginarea periuței de dinți cu Reswirl

Reswirl este un startup care își dorește să schimbe modul în care oamenii își înlocuiesc periuța de dinți, ustensilele de igienă personală pe care le folosim zilnic.

Compania le pune la dispoziție abonaților un serviciu sustenabil și convenabil, care pot opta pentru înlocuirea trimestrială sau anuală a periuței de dinți.

Serviciul oferit de Reswirl este sustenabil pentru că periuțele de dinți uzate sunt trimise înapoi către companie pentru reciclare, astfel încât acestea sunt transformate în noi ustensile de igienă orală.

Acest lucru ar putea ajuta la rezolvarea problemei deșeurilor create de cele aproximativ 3.5 miliarde de periuțe de dinți care ajung anual în gropile de gunoi.

Citește story-ul nostru detaliat pentru a afla mai multe despre Reswirl și serviciul inovator pe care compania îl propune pieței.

Schimbă modul în care te deplasezi prin oraș

Mobilitatea urbană poate fi o provocare, mai ales în metropolele aglomerate, motiv pentru care serviciile de ride sharing pot ajuta la decongestionarea traficului.

Desigur, soluția ideală este ca toată lumea să meargă pe jos, cu transportul în comun sau cu bicicleta, însă uneori avem nevoie să cărăm cumpărături sau să ajungem cât mai repede la spital sau acasă, de exemplu.

În astfel de cazuri, microcar-urile se pot dovedi a fi o clasă de produse foarte utilă.

Squad Mobility este o companie specializată în construirea acestor automobile, întrucât startup-ul olandez și-a propus să ofere o alternativă atractivă pentru mașina pe care mulți o folosim atunci când ne deplasăm în oraș.

Și alte branduri de renume, cum ar fi Renault sau Citroen oferă microcar-uri, anume Twizzy sau Ami, însă mașina celor de la Squad Mobility este diferită prin prisma faptului că se poate încărca cu ajutorul panourilor solare integrate.

Oficialii companiei susțin că microcar-ul se poate încărca cu echivalentul a 20 de kilometri de autonomie într-o zi însorită.

Mașina este ușoară, ușile pot fi demontate și este spațioasă, în ciuda faptului că are dimensiuni reduse.

De asemenea, ea poate fi parcată transversal pe un loc de parcare obișnuit, astfel că trei microcar-uri Squad pot ocupa locul de parcare al unei mașini obișnuite.

Alfă aici mai multe despre Squad Mobility și microcar-ul revoluționar cu încărcare solară al companiei.

Încălțămintea pe bază de coji de struguri, ultima modă în sustenabilitate

Industria modei devine tot mai sustenabilă, iar companii precum Nike sau H&M oferă clienților soluții care fac o diferență asupra mediului înconjurător.

Lerins este un producător de adidași care duce lucrurile mai departe și fabrică încălțăminte casual din resturi de coji de struguri rămase din industria vinului.

Daniel Rubin, fondatorul companiei, provine dintr-o familie care are o tradiție bogată în industria fashion, iar tot el a fondat în 1992 o altă companie producătoare de încălțăminte, anume Dune.

Durabilitatea este unul dintre îngrijorările pe care oamenii le pot avea când vine vorba de un astfel de produs, însă oficialii Lerins susțin că adidașii sunt combinați cu uleiuri vegetale și fibre naturale pentru a spori rezistența.

Dacă vrei să afli mai multe despre acest tip de produse, am publicat un story în care am discutat cu fondatorul Lerins despre încălțămintea inovatoare pe bază de struguri.

Produsele pe bază de pește care salvează ecosistemele

Deși sustenabilitatea se bazează pe găsirea materialelor alternative pentru a reduce dependența de produsele pe bază de animale, câteodată trebuie să acționăm fix invers.

Inversa este un startup care face fix asta, iar compania speră să poată restaura ecosistemele afectate de speciile invazive din Marea Caraibelor, din Oceanul Atlantic și din alte zone.

Specia pe care compania se concentrează în prezent este peștele leu, care este o specie invazivă ce nu are prădători naturali în zonele menționate anterior și au cauzat daune semnificative acestor ecosisteme.

Pentru a rezolva această problemă, compania încurajează pescarii și scafandrii să prindă peștii leu, care sunt mai apoi curățați și gătiți la restaurante.

Pielea este utilizată pentru produsele fashion și accesorii, precum curelele pentru ceas sau portofelele, datorită rezistenței și a flexibilității.

Inversa plănuiește să-și extindă operațiunile pentru prinderea bichirului, o altă specie de pește ce a fost introdusă în mod artificial în râurile din SUA și care a destabilizat ecosistemele din zonele respective.

Poți citi aici story-ul cu Inversa pentru a afla mai multe despre produsele companiei, planurile sale de viitor și de ce este important să avem grijă de ecosisteme.