Panoul solar a fost lansat în iunie 2020 și se bazează pe celule de 182 mm și pe tehnologia de lipire inteligentă cu galiu, cu semicelule, fără fisuri. A primit recunoașterea industriei, inclusiv premii de la Intersolar, precum și de la TÜV Rheinland pentru simularea randamentului energetic.

Cotă de piață de 70%

Potrivit surselor din industrie, cota de piață pentru modulele de 182 mm a cunoscut o creștere rapidă în 2022, de la 27% în 2021 la un maximum actual de 70%.

Cel mai recent panou solar LONGi, Hi-MO 6, a fost lansat în noiembrie și oferă o creștere a eficienței, alături de o serie de alte funcții noi. Linia Artist a Hi-MO 6, care se concentrează pe caracteristici estetice în vederea utilizării în arhitectură și design, a fost deja implementată în aplicații rezidențiale în Suedia și Finlanda.

Anunțul istoric privind Hi-MO 5 a urmat îndeaproape celor mai recente progrese în materie de eficiență ale companiei. În decembrie, institutul de cercetare al societății a atins două noi recorduri mondiale în ceea ce privește eficiența celulelor: 26,56% pentru o celulă HJT de tip P și 26,09% pentru o celulă HJT fără indiu.

Acestea s-au bazat pe o plachetă de siliciu monocristalin de dimensiune completă M6 și pe procesul de producție în masă dezvoltat chiar de ei, rezultatele fiind certificate de Institutul de Cercetare a Energiei Solare din Hamelin (ISFH), Germania.

Fondată în 2000, LONGi și-a propus să fie cea mai importantă companie de tehnologie solară din lume, aceasta concentrându-se pe crearea de valoare pentru client, printr-o transformare completă a modului în care este folosită energia.

Compania a creionat cinci direcții de acțiune: celule și panouri solare din mono-siliciu, soluții solare pentru uz comercial și industrial, soluții pentru energie verde și echipamente cu hidrogen.

De asemenea compania și-a perfecționat capacitățile de a furniza energie verde și a inclus recent în oferta sa produse și soluții bazate pe hidrogen verde pentru a sprijini trecerea către o societate bazată pe zero carbon.