Potrivit Saratoga Living, start-up-ul, fondat în 2016 și cu sediul în trecut în Boston și alte câteva orașe din California, și-a găsit o nouă casă, de data aceasta în Malta, într-o regiune populată de mai multe companii tech.

Jeff Engler, fondatorul și CEO-ul Wright Electric, a declarat că „dezvoltăm un motor și un computer specializate pentru a optimiza sistemul de propulsie al aeronavei și nu există foarte multe locuri în lume care au expertiză în acest domeniu.”

După ce a folosit un calculator pentru amprenta de carbon, el a determinat că amprenta proprie asupra planetei se mărea cu fiecare zbor pe care îl făcea, astfel, a încetat să mai zboare timp de șase luni. În societatea modernă, să renunți la zboruri pe o perioadă nedeterminată nu este fezabil, motiv pentru care a început să caute alternative mai sustenabile, sub forma aeronavelor electrice.

Jeff este de părere că „ceea ce se întâmplă deja cu mașinile electrice se va întâmpla și cu avioanele.”

Unul dintre obiectivele sale este eliminarea emisiilor produse de zborurile pe distanțe de sub 1.290 de kilometri până în 2040. Pentru a reuși acest lucru, inginerii companiei vor încerca să producă un set de motoare electrice care să fie compatibile și cu baterii, și cu hidrogen.

Primele avioane ale companiei alimentate cu energie verde ar urma să fie lansate la un moment dat în 2026 și vor fi variante modernizate ale modelului britanic BAe 146, numite Wright Spirit.

Avioanele vor fi echipate cu patru motoare electrice și vor avea autonomie de aproximativ o oră și undeva la 640 de kilometri.

Testarea sistemelor de propulsie la sol are deja loc, iar primele zboruri pilot vor avea loc în 2024.

Un alt model, Wright 1, va fi lansat ulterior, după 2030, iar acesta ar putea avea o capacitate de 186 de pasageri per zbor și autonomia de 1.290 de kilometri.

Deși aeronavele electrice ar putea să nu arate foarte diferit față de avioanele comerciale ce efectuează zboruri în prezent, ele ar putea avea mai multe motoare electrice sub aripi.

Jeff a declarat că „este asemănător modelelor Tesla care nu arată foarte diferit la exterior față de o mașină obișnuită. Totuși, sub capotă, lucrurile stau cu totul altfel.”

Sursă foto: Wright Electric