Oficialii Volkswagen au declarat că producătorul „va aproviziona Vaticanul cu o flotă de vehicule nepoluante la începutul anului viitor. Ulterior, mai multe vehicule electrice de la diverse branduri deținute de Volkswagen vor fi livrate progresiv către autoritățile statului până când întreaga flotă va fi înlocuită în anul 2030.”

Modernizarea flotei de vehicule a Vaticanului este una dintre strategiile prin care orașul-stat ar putea deveni complet neutru din punct de vedere al emisiilor, spune Reuters, care precizează că energia regenerabilă va juca un rol cel puțin la fel de important.

Flota de vehicule a statului este compusă din zeci de mașini, majoritatea bleumarin, care sunt folosite mai ales pentru deplasările oficialilor în Roma, dar și în alte orașe unde au loc evenimente de interes, însă există și vehicule destinate livrărilor și pentru întreținere, de exemplu.

Oficialii Vaticanului vor să pună la punct și o rețea de încărcare pentru aceste vehicule, atât în orașul-stat, cât și în Roma, o rețea pe care angajații să o poată folosi chiar și pentru uz personal. Astfel, cred ei, reprezentanții Vaticanului vor fi mai atrași de ideea de a deține un vehicul electric propriu.

Papa Francisc este unul dintre liderii mondiali care prioritizează lupta împotriva schimbărilor climatice și cere o tranziție de la combustibilii fosili poluanți.