Oil and Gas Daily scrie că oficialii Parlamentului European și a Consiliului au ajuns la un acord privind reglementările provizorii care presupun o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră provenite în urma arderii combustibililor fosili.

În vreme ce legea a trecut fără probleme de oficialii europeni, ea mai trebuie să fie aprobată de către șefii celor 27 de state europene, dar și de către reprezentanții Parlamentului European.

Legislația propusă își propune să forțeze companiile din industriile petrolului, gazului și cărbunilor să își urmărească contribuțiile pe care le au la nivelurile generale de emisii de metan, prin monitorizarea constantă a nivelurilor de gaze cu efect de încălzire. Totodată, oficialii europeni vor să interzică arderea controlată de gaze naturale la rafinării și în locații similare.

Totodată, dacă va fi aprobată, legea ar urma să interzică eliberarea gazelor cu efect de seră în atmosferă, fără ca ele să fie arse, începând cu anul 2027.

O altă prevedere a pachetului legislativ ar fi aceea legată de limitarea importurilor de gaze și petrol, care reprezintă 80% din consumul anual al Uniunii Europene. Astfel, companiile vor trebui să se adapteze unor standarde de emisii și mai dure, înainte ca importurile de combustibili fosili să fie reluate.