Potrivit Recharge, prima fază a proiectului, care ar trebui să asigure o capacitate de 60MW, a avut nevoie de o investiție de 120 de milioane de dolari din partea companiei.

Prima fază va asigura producția a 10.000 de tone de hidrogen verde, respectiv 60.000 de tone de amoniac verde pe an, iar producția ar putea începe înainte de finalul lui 2023.

A doua fază a proiectului, care ar putea intra în funcțiune din 2025, ar putea crește capacitatea de producție a celor două substanțe de patru ori.

Oficialii Unigel au declarat că „produsele vor fi oferite clienților care vor să-și decarbonizeze lanțurile de producție, cum ar fi producția oțelului, rafinarea petrolului sau combustibili ecologici. Amoniacul verde va fi folosit în lanțul valoric al Unigel, întrucât este o materie primă folosită în fabricarea fertilizanților și acrilicilor.”

Reprezentanții companiei au adăugat și faptul că „în jur de trei sferturi din energia utilizată în procesul de electroliză provine din surse regenerabile.”

Unigel a semnat un acord de 190 de milioane de dolari pentru aprovizionarea cu 360MW de energie eoliană de la Casa dos Ventos pentru a-și sprijini angajamentele față de energia verde.

Roberto Noronha Santos, CEO al Unigel, a declarat că „datorită potențialului pe care Brazilia îl are în ce privește producția de energie eoliană și solară, credem că țara are o oportunitate importantă de a fi unul dintre liderii lumii în ce privește producția de hidrogen verde, o soluție care oferă versatilitate pentru transformarea energiei regenerabile în materie primă și combustibili fără emisii de carbon.”