Potrivit ESG Today, finanțarea va fi disponibilă printr-un Accelerator de Creștere pentru Industriile Verzi, iar principalele arii de investiții vor fi energia verde, cum ar fi energia nucleară și cea eoliană pe mare, dar și rețelele energetice reziliente și hub-urile de producție a hidrogenului.

Între 2025 și 2030, Guvernul Britanic va investi alte două miliarde de lire sterline în producția de vehicule fără emisii la nivel național.

Secretarul pe probleme de Siguranță Energetică Claire Coutinho a prezentat și alte măsuri prin care se urmărește accelerarea dezvoltării infrastructurii pentru energie, cum ar fi reducerea timpului necesar ridicării liniilor de tensiune de la 14 ani la 7, respectiv reducerea duratei de conectare a rețelei de la 5 ani la jumătate de an.

Coutinho a adăugat că „am stabilit cele mai radicale planuri de modernizare a infrastructurii energetice din 1950 și până în prezent, prin creșterea capacității de producție și accelerarea ratei de conectare. Pe măsură ce ne distanțăm de importurile incerte și ne dezvoltăm propria rețea de producție, vom reuși să ne asigurăm aportul energetic de care avem nevoie, iar necesarul energetic național s-ar putea dubla până în 2050.”