Recharge scrie că, potrivit experților din cadrul think tank-ului climatic din Berlin, Climate Analytics, ar fi necesari 8 trilioane de dolari pentru triplarea capacității propriu-zise, respectiv de 4 trilioane de dolari pentru rețeaua energetică și pentru sistemele de stocare energetice.

Neil Grant, expert în cadrul Climate Analytics și autorul principal al studiului, a declarat că „2 trilioane de dolari pe an poate părea un cost mare, însă este de fapt o alegere. În acest deceniu am putea cheltui până la 6 trilioane de dolari pentru dezvoltarea proiectelor pe combustibili fosili, mai mult decât suficient pentru a finanța proiectele de energie verde. Pus în fața acestei alegeri, eu aș merge pe opțiunea mai sigură și mai valoroasă - regenerabilele.”

Țările din regiunea Sub-Sahariană trebuie să depună cele mai mari eforturi pentru modernizarea rețelei de surse regenerabile, dublând media globală, din cauza „subfinanțării istorice și nevoii de acces la energie.”

Statele din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și-ar putea dubla capacitatea de producție din surse nepoluante până în 2030. Claire Fyson, coautoare a raportului și head of policy în cadrul Climate Analytics, a declarat că „OCDE trebuie să își tripleze obiectivul de producție, însă în prezent este departe de acest obiectiv.”

„Țările din regiune care susțin că sunt lideri climatici trebuie să acționeze, nu doar prin finanțarea propriilor proiecte de energie verde, ci și prin oferirea de sprijin altor regiuni care au nevoie de finanțare pentru a contribui la obiectivul de triplare a puterii instalate”, adaugă ea.

Una dintre țările care a rămas în urmă este Japonia, iar capacitatea de energie regenerabilă a statului ar putea crește cu doar 50% până la finalul acestui deceniu. Asia în general trebuie să accelereze rata de instalare a surselor regenerabile față de OCDE, fiind necesară o creștere de aproape patru ori în regiune până în 2030.