Conform ESG Today, câteva dintre statele și formațiunile membre G20 sunt Argentina, Brazilia, Canada, Japonia, SUA și Uniunea Europeană.

Summit-ul s-a ținut sub tema „O planetă - O familie- Un viitor” și a acoperit mai multe aspecte, printre care siguranța alimentară, creșterea economică și progresul spre atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

Într-un comunicat de presă, declarația liderilor G20 susține că „în anul 2025, progresul global pentru îndeplinirea SDG-urilor va fi cu 12 procente sub punctul în care ne-am dori să se afle”, astfel că va fi nevoie de eforturi suplimentare dacă vom vrea să trăim într-o lume mai sustenabilă.

Printre angajamentele făcute de către cei prezenți la această întâlnire se numără accelerarea unei implementări complete a Agendei pentru Dezvoltare Sustenabilă pentru anul 2030, reducerea amprentei de carbon provenită din gazele cu efect de seră, dar și găsirea de noi alternative de dezvoltare sustenabile.

Reprezentanții grupului G7 au avut inițial obiective mai ambițioase, cum ar fi o țintă globală pentru net-zero până în anul 2050, strategii mai drastice pentru reducerea emisiilor și o reducere semnificativă a cantității de combustibili fosili pe care îi utilizăm.

Cu toate acestea, țările dependente de acest tip de combustibili, cum ar fi Rusia, India sau Arabia Saudită, s-au opus mai multor propuneri.

O parte dintre oficialii prezenți la întâlnire, reprezentând state precum SUA, India, Bangladesh, Italia sau EAU, au stabilit o nouă alianță numită Alianța Globală pentru Biocombustibili (GBA), cu scopul de a dezvolta tehnologii mai avansate pentru producția de biocombustibili, dar și pentru dezvoltarea unei rețele de ultimă generație în acest sens.

Aceștia vor fi necesari pentru industriile și sectoarele care nu vor putea profita de fermele de panouri solare sau centrale eoliene.

Alte discuții cheie de la întâlnire au fost legate de propunerile de a tripla capacitatea de surse de energie regenerabilă la nivel global și tranziția accelerată de la centralele pe cărbuni către surse nepoluante.