Celelalte subiecte care vor fi discutate la eveniment sunt „Innovate for a Smart Europe”, unde oficialii au vorbit despre strategiile pentru digitalizarea Europei, dar și „ICT Talent Cultivation and TECH4ALL”, unde experții au prezentat proiecte care încearcă să protejeze biodiversitatea cu ajutorul tehnologiei.

Huawei a prezentat recent mai multe proiecte de sustenabilitate, unul dintre ele fiind tehnologia care le permite campusurilor universitare să devină neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, fără a face compromisuri la capitolul soluțiilor inteligente.

În același timp, compania chineză specializată în comunicații a prezentat vara aceasta soluții 5G mai rapide și mai eficiente, care ar trebui să îmbunătățească experiența utilizatorilor, iar în același timp să reducă amprenta de carbon din sectorul comunicațiilor.

La Innovation Day 2022, primul oficial care a vorbit în cadrul panelului legat de transformarea energetică a fost Edina Toth, membru al Parlamentului European, Comitetul de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară.

„Ne aflăm la apogeul avansurilor tehnologice, iar în următorii ani, tehnologia Internet of Things va fi formată din trilioane de senzori care vor aduna și împărtăși date”, a declarat aceasta.

Tot ea a vorbit despre o fabrică de baterii ce va fi construită în Debrecen cu ajutorul unei finanțări de 7.3 miliarde de euro din partea producătorului chinez de baterii CATL.

„Trebuie să ne concentrăm pe soluții verzi, regenerabile și eficiente din punct de vedere al costului pentru a furniza energie sigură și sustenabilă către consumatori și cred că tranziția către sursele regenerabile de energie nu a fost nicicând mai importantă”, a menționat ea.

Membra Parlamentului European a declarat că „digitalizarea sectorului energetic este crucială pentru a atinge obiectivele climatice ale UE.”

Mark Alfoldy-Boruss, Secretar General de Stat pentru Energie, Ministerul Energiei și Industriei din Ungaria, a comentat acest subiect în legătură cu tranziția energetică și reducerea emisiilor de carbon.

El a declarat că Ungaria dorește să-și reducă amprenta de carbon cu cel puțin 40% până în 2030 comparativ cu nivelurile din 2019.

De asemenea, până la jumătatea secolului, oficialii țării speră să atingă obiectivul de 100% neutralitate climatică.

Tot ei vor ca până în 2030, cel puțin 21% din energia consumată de cetățenii Ungariei să provină din surse regenerabile.

Andras Lengyel, Head of Energy and Utilities Advisory Practice la PWC Ungaria, a prezentat situația energiei regenerabile în țară, menționând faptul că cea mai exploatată resursă de energie verde a fost cea solară.

În 2022, Ungaria a înregistrat o capacitate solară de 3.5 GW, iar oficialii se vor concentra pe implementarea sistemelor de stocare a energiei cu ajutorul bateriilor, lucru necesar pentru tranziția energetică.

„Principala provocare pentru Ungaria este că cererea crescută de energie electrică trebuie furnizată într-un mod sustenabil, stabil și accesibil”, a declarat acesta.

Evenimentul European Innovation Day 2022 poate fi urmărit accesând acest link.