Conform Euronews.green, Sultan al-Jaber, președintele următorului summit climatic susținut de ONU, COP28, a cerut o triplare a producției de energie regenerabilă până în 2030 pentru a reduce emisiile provenite din industria energetică și pentru a ne permite să ne atingem obiectivele climatice.

Judecând după tendințele recente de producție energetică din surse regenerabile și rata cu care noi panouri fotovoltaice și turbine eoliene sunt instalate, experții sunt de părere că până în următorul deceniu, aceste surse vor asigura 33% din necesarul energetic al planetei, comparativ cu 12% cât este cota în prezent.

Energia solară ar putea deveni sursa preferată de energie curată, spun experții, întrucât aceasta are deja cele mai mici prețuri per megawatt de electricitate produsă, la 40 de dolari. În viitor, dacă predicțiile cercetătorilor se adeveresc, prețul s-ar putea înjumătăți la 20 de dolari per megawatt generat, sunt de părere oamenii de știință de la RMI.

Kingsmil Bond, cercetător principal la RMI, a declarat că „beneficiul instalării rapide de surse nepoluante de energie este o siguranță energetică crescută și independență mai mare, iar pe deasupra, prețul energiei va scădea odată cu un număr mai mare de capacitate regenerabilă instalată.”