Comparativ, 19% dintre proprietarii de mașini alimentate cu benzină și 29% dintre proprietarii de mașini diesel au spus că au avut probleme cu mașinile lor în primii 4 ani.

La studiu au participat 40.000 de proprietari de mașini din Marea Britanie, care dețin 57.000 de mașini, dintre care 2.184 electrice.

Totodată, pe lângă faptul că proprietarii de autovehicule electrice au avut probleme, au și stat mai mult timp cu acestea în service-uri pentru fi reparate: în medie câte 5 zile, comparativ cu 3 sau 4 zile în cazul mașinilor alimentate cu cobustibili fosili.

Studiul realizat de compania britanică vine să arunce o umbră de îndoială asupra percepției populare potrivit căreia mașinile electrice sunt mai durabile decât cele tradiționale.

Partea bună, însă: problemele raportate de proprietarii acestora au fost mai ales de software, și nu la motor sau baterie.

Potrivit studiului, cele mai fiabile mașini sunt cele full hibride, care au și baterie care este încărcată de principalul motor cu combustie internă.

Mașinile electrice devin tot mi populare în Europa, tot mai multe guverne de pe continent anunțându-și planul de a renunța la mașinile tradiționale până ăn 2030.

Potrivit Sky News, în Marea Britanie, de ezemplu, guvernul a anunțat că va interzice vânzarea de mașini alimentate de benzină sau motorină începând cu anul 2030.