Deșeurile textile și fast-fashion-ul sunt două motive de îngrijorare mari pentru această industrie, astfel că reciclarea și reutilizarea unei piese vestimentare de cât mai multe ori posibil este vitală. Pe lângă reciclat, îmbrăcămintea care nu se mai potrivește într-o garderobă poate fi vândută prin platforme specializate pentru a le oferi o nouă viață și a le ține departe de gropile de gunoi.

Am discutat despre acest subiect cu câțiva dintre experții industriei de modă în economie circulară, care le-au oferit consumatorilor sfaturi de bune practici cu privire la adoptarea unui stil mai sustenabil atunci când își aleg o nouă ținută.

ESG Today scrie că SuperCircle, brand fondat în 2022 în New York de către Chloe Songer și Stuart Ahlum, care au vrut să ofere industriei fashion o soluție optimă pentru reciclarea textilelor. Compania face în așa fel încât fiecare piesă vestimentară să fie reciclată într-un mod potrivit pentru materialul respectiv, iar marile companii din industrie pot renunța la inventarul suplimentar într-un mod sustenabil.

Chloe Songer, CEO-ul și cofondatoarea SuperCircle, a declarat că „am văzut că există un interes crescut în adoptarea economiei circulare în industria modei în ultimii cinci ani și ne-am dat seama că este nevoie de o punte între brandurile din industrie și companiile specializate în reciclare. Tehnologiile și platforma oferite de SuperCircle le permit brandurilor să colecteze, să sorteze și să proceseze articolele vestimentare noi, dar și pe cele care au fost purtate, într-un mod sustenabil.”