Tech.eu scrie că bateriile litiu-sulf pot fi o soluție pentru electrificarea mobilității, dar nu numai, pentru că ele folosesc materiale mai ușor de procurat, printre care sulful, un element ce se găsește pe planeta noastră în abundență.
Deși acest tip de baterii are o densitate energetică mai bună decât celulele litiu-ion, ele nu sunt foarte populare din cauza faptului că sulful respectiv se dizolvă în catod, ceea ce înseamnă că bateriile cedează după doar câteva cicluri de încărcare.
Dr Ismail Sami, cofondatorul și CEO-ul Molyon, a declarat că „deși bateriile litiu-sulf au fost considerate de zeci de ani ca fiind o alternativă pentru electrificarea sustenabilă, ele nu au putut fi implementate până în prezent din cauza provocărilor reprezentate de compoziția lor chimică. Prin utilizarea unei soluții proprietare, pe care o numim MoS2, am depășit aceste provocări și curând vom putea aduce această tehnologie pe piața largă a bateriilor pentru a rezolva anxietatea de autonomie la mașinile electrice.”
Cu ajutorul noii finanțări de 4.6 milioane de dolari obținută de la doi investitori, IQ Capital și Plural, Molyon va putea să angajeze mai mulți experți pentru producția de baterii sustenabile și va începe chiar fabricarea primelor unități. Primele baterii vor fi implementate în drone și roboți pentru a le extinde autonomia și pentru a le reduce greutatea.
Comentezi?