Ultragreens își face debutul oficial în Sofia prin plasarea primelor două Microsere în rețeaua Kaufland Bulgaria și pregătește deschiderea unui Green Hub în inima capitalei Bulgariei. Acesta este primul pas făcut de Ultragreens în strategia sa de extindere în regiune.

La mai puțin de o lună de la inaugurarea primului Hub de agricultură verticală în România, Ultragreens deschide un birou în Sofia și îl numește Country Manager pe antreprenorul local Eugene Semionov.

Pionier al tehnologiei de agricultură verticală și al agriculturii durabile, Ultragreens utilizează cu 95% mai puțină apă, cu 90% mai puțin transport și zero pesticide chimice în comparație cu agricultura tradițională.

Produsele Ultragreens vor fi cultivate inițial în Bulgaria direct în unități de tip Microsera, care au nevoie de doar 1,7 metri pătrați de spațiu la sol. Consumatorii bulgari vor beneficia de aceeași gamă largă de plante precum: microplante, plante aromatice, salate baby și vlăstari - toate pline de nutrienți și cu un nivel ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți.

“Pentru noi extinderea în Bulgaria este un pas foarte important prin care ne declarăm planurile de creștere în spațiul CEE, dar și angajamentul pentru un viitor mai sănătos și social responsabil. Suntem entuziasmați să aducem în Bulgaria tot know-how-ul nostru și ne propunem să democratizăm accesul la hrană ultra nutritivă, ultra fresh, crescută local și fără chimicale, de care oamenii pot beneficia în fiecare zi din an”, declară Cristian Tudor, Fondator și CEO Ultragreens. “Suntem pregătiți să ducem tehnologia Ultragreens oriunde există planuri pentru dezvoltare durabilă prin investiții productive în agricultură și inovare”, adaugă el.

Despre planurile Ultragreens și investițiile companiei pentru agricultura viitorului am scris pe larg în acest material.

Tehnologia hiper localizată de vertical farming este implementată în Bulgaria de Ultragreens în parteneriat cu antreprenorul local Eugene Semionov, el urmând să coordoneze întreaga activitate de la biroul din Sofia.

Eugene a deținut anterior funcții de management și coordonare regională pentru companii importante din domeniul financiar (Managing Director e-Pay Bulgaria, Country Manager KIWI Bulgaria) și FMCG (Sales Manager CIS Countries & Baltics pentru Smart Organic, producător și distribuitor de alimente organice).

În următoarele 4 luni, Ultragreens intenționează să extindă numărul de Microsere în mai multe magazine Kaufland, să înființeze primul Vertical Farming Green Hub pe teritoriul Bulgariei, cu o producție de peste 1.250 metri pătrați și să acopere 100% din rețeaua de retail Kaufland și alte magazine locale.

De asemenea, până la finalul anului, Ultragreens a planificat și lansarea celei mai mari sere verticale din Europa, în Tătărani, județul Prahova. Investiția de aproape 2 milioane de euro este realizată în colaborare cu Eisberg, liderul pieței din România pe partea de procesare de salate, parte a grupului elvețian Bell Food.

Produsele Ultragreens, cunoscute anterior ca Microgreens România, se găsesc în lanțurile retail (Kaufland, Carrefour, Auchan, Cora, O’fresh), cash & carry (METRO și Selgros), pe platformele de delivery online Freshful by eMAG, Sezamo, cât și în peste 1.000 de locații HoReCa.

Ultragreens și-a propus să susțină producție agricolă sustenabilă și localizată, în timp ce compania pune la dispoziție alimente sănătoase pentru toată lumea.

Politica companiei românești este aliniată cu Agenda ONU 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă: consum și producție responsabile, orașe și comunități sustenabile, sănătate și bunăstare.

Atât Green Hub-urile cât și Microserele companiei funcționează în medii controlate, fără pesticide, fără OMG și folosesc cu 95% mai puțină apă.

Ultragreens (cunoscut anterior ca Microgreens România) este un business înființat în 2014. Ultragreens Bulgaria LTD se ocupă în prezent de toate operațiunile din Sofia.