Potrivit Electrive, modelul E-Class din 2023 va fi ultima mașină de la Mercedes-Benz cu un motor cu ardere internă.

CTO-ul companiei Markus Schäfer a declarat că „după cum stau lucrurile, E-Class cu toate derivatele sale va fi ultimul model Mercedes-Benz creat pe o platformă dedicată mașinilor cu ardere internă.”

Oficialii companiei au anunțat în 2021 că aceasta va lansa doar platforme pentru mașini electrice începând cu 2025, pentru toate nevoile clienților.

Asta înseamnă că atât clienții care își doresc o mașină electrică de familie, cât și cei pasionați de ceea ce poate oferi echipa AMG, dar și companiile care caută un vehicul comercial pe baterii vor avea automobile electrice potrivite pentru nevoile lor.

De asemenea, după implementarea standardului de poluare Euro 7, Mercedes-Benz va încheia parteneriatul cu Renault, deoarece producătorul german va reduce numărul de mașini cu motoare cu ardere internă din ofertă.

Compania a anunțat totodată și un sedan electric entry level care va înlocui C-Class-ul, iar acesta ar putea fi lansat în 2024.

Din punct de vedere tehnologic, noua mașină electrică, care s-ar putea numi EQC, va fi diferită de frații mai mari EQE și EQS.