Acesta prezintă informații legate de aspecte cheie ale Grupului, acțiunile, provocările, precum și rezultatele și performanțele companiilor din portofoliu – KFC, Pizza Hut și Taco Bell - pe toate cele trei piețe în care activează: România, Italia și Republica Moldova.

Raportul de Sustenabilitate marchează un progres pentru Sphera Franchise Group în ceea ce privește cadrul de raportare al performanțelor, acesta utilizând indicatorii GRI (Global Reporting Initiative) nivelul CORE (de bază) și SASB (Sustainability Accounting Standard Board) din industria specifică de restaurante.

Trecerea la nivelul de raportare CORE reprezintă un pas firesc pentru Grup în demersul de transparentizare a activităților și impactului companiei.

În ultimii doi ani, grupul a făcut demersuri importante în domeniul ESG (Environment, Social & Governance), pe lângă modalitatea de raportare GRI CORE & SASB Index, fiind implementate certificări și realizate acțiuni de creștere a transparenței cu privire la activitatea și politicile Grupului.

Raportul prezintă aspecte ce țin de sustenabilitate în raport direct sau indirect cu businessul: procese, furnizori, angajați, consumatori, relația cu comunitatea sau mediul înconjurător.

În 2021, Sphera a inițiat planul de aderare la inițiativa UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă internațională de responsabilitate socială corporativă, definitivarea procesului având loc în 2022.

Grupul s-a angajat să promoveze cele 10 principii ale UNGC din domeniile drepturilor omului, standardelor muncii, mediului, anti-corupției și să contribuie la atingerea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, incluse de către Organizația Națiunilor Unite în Agenda Dezvoltării Sustenabile 2030.

Tot în 2021, au fost începute demersurile în vederea obținerii certificărilor în managementul siguranței alimentare ISO 22000:2018 pentru toate companiile aflate în portofoliul Grupului, în România, finalizarea procedurilor având loc în 2022.

În perioada următoare, Sphera va demara procesul de identificare a activităților care se supun Taxonomiei UE, urmând ca, odată cu finalizarea acestuia, să fie raportați indicatori specifici precum proporția investițiilor verzi și veniturile atrase din acestea, raportul investițiilor verzi per venituri totale, valoarea totală a costurilor operaționale pentru acest tip de investiții (OPEX).