La nivel mondial, există companii precum Temasek care sunt de părere că adoptarea alternativelor pe bază de plante reprezintă o potențială soluție pentru această problemă.

Potrivit CNBC, Steve Howard, chief sustainability officer la Temasek, a declarat că 18% din alimente provin de la animale, în vreme ce 80% din pământul agricol este folosit pentru creșterea acestor animale.

În plus, unele țări aleg să aloce 80% din grâne pentru creșterea animalelor, iar aceste resurse ar putea fi atribuite pentru hrănirea populației, lucru care ar necesita o schimbare a modelelor de consum.

El a declarat că „mai multe proteine pe bază de plante, mai multe alternative la proteine - așa putem avea siguranță alimentară.

CSO-ul Temasek a avertizat că, din cauza valurilor de căldură extremă, producția de alimente din India a fost afectată, iar rezerva de grâne a țării va putea suplini nevoile planetei pentru 73 de zile, așadar „câteva luni de siguranță alimentară pentru întreaga lume.”

Oficialul a adăugat că cei mai afectați de creșterea prețului la alimente vor fi oamenii cu veniturile cele mai reduse.

„Trebuie să ne axăm pe diversificare”, a declarat el, menționând faptul că tehnologia ar putea ajuta cu privire la siguranța alimentară.

În ciuda preconizărilor cu privire la recesiune, Steve Howard a anunțat faptul că încă se vor face investiții pentru tehnologii verzi, precum mașinile electrice, proteinele alternative și energia solară.

Potrivit lui, energia solară se află „într-un proces accelerat de expansiune”, iar oficialul a adăugat că același lucru se poate întâmpla și cu sistemele de stocare a energiei și alte surse regenerabile de energie.

„Dacă ne uităm cu trei, patru ani în urmă, majoritatea piețelor de capital nu s-au implicat în ce privește acțiunile climatice. Acum au început tot mai multe să facă investiții în acest sens”, a concluzionat el.