Dacia Bigster are un preț de pornire de 23.000 de euro, dar poate trece lejer de 30.000 cu toate dotările și cu motorizarea complet hibridă cu motor pe benzină de 1.8 litri în 4 cilindri.
Cum este Dacia Bigster la interior
Interiorul lui Bigster este foarte familiar pentru cine a văzut măcar din poze un Duster 3. Totuși, niște diferențe sunt. Volanul, bordul și scaunele sunt foarte similare la prima vedere, dar pe scaunele din față ai mai mult suport lombar și par mai comode, iar consola centrală din față este într-adevăr ceva mai mare. Consola din spate beneficiază de data aceasta și de climatizare, o premieră pe un model Dacia.

Tot o premieră este și apariția plafonului panoramic, ce se poate deschide, așadar Bigster este prima mașină Dacia cu plafon panoramic, dar și trapă.
Bancheta din spate este rabatabilă 40/20/40, deci „scaunul” din mijloc se poate rabata și se transformă într-o cotieră mare pentru pasageri, similar cu ce am mai văzut pe Scenic E-Tech. Bigster este clar mai spațios în spate, spațiu care se simte mai ales la genunchi, dar și la cap pe modelele cu plafon panoramic.
Și în portbagaj lucrurile stau destul de bine, capacitatea este de 546 de litri pe modelul complet hibrid, dar cel mild hibrid are 614 litri. Pe versiunea cu GPL ai cel mai mic portbagaj, de 464 de litri, deci poate vei alege un anumit model în funcție și de cât de mult loc ai nevoie în spate.
Dacia Bigster, un model construit mai solid
Dacă Duster 3 mi-a lăsat impresia unei mașini solide, stabile pe autostradă și bine antifonată la viteze ridicate, de la Bigster am așteptări încă și mai mari. Mașina are chedere mai groase la uși și la geamuri, iar cei de la Dacia spun că au mai lucrat pe partea de reducere a zgomotului, deci nu rămâne decât să testăm acest aspect când vom primi mașina la teste.

Și la confort Dacia promite mai mult cu noul Bigster, chiar dacă și Duster s-a comportat foarte bine din punctul ăsta de vedere, iar capabilitățile de off road ar trebui să fie și mai bune, pentru că garda la sol a crescut cu un centimetru la 22 cm.
Altfel, designul exterior al lui Bigster aduce mult cu cel de pe Duster, dar are câteva diferențe, cum ar fi inscripțiile Bigster de pe stâlpii D, adică cel din spatele mașinii, există o culoare albastră exclusivă pe acest model, iar mașina în sine este puțin mai lungă.
Vom reveni cu impresiile de test drive și comportamentul mașinii în viața de zi cu zi odată ce aceasta va fi disponibilă la test drive.
Comentezi?