ESG Today scrie că acest anunț urmează un altul făcut luna trecută de către Administrația Biden, numit Strategia Națională pentru Hidrogen Curat, care vrea să pregătească rețeaua pentru producția și distribuția de hidrogen cu emisii reduse în SUA. Hidrogenul ar putea fi unul dintre combustibilii viitorului, care poate fi folosit în sectorul auto, dar și în diferite industrii grele la nivel mondial.

Deoarece hidrogenul verde este produs cu energie regenerabilă produsă din surse curate, investițiile vor merge și către dezvoltarea acestora. Dincolo de asta, infrastructura pentru distribuție va fi și ea necesară, la fel ca cea pentru electroliză.

Poți citi aici mai multe despre diversele „culori” pe care le are hidrogenul și ce înseamnă fiecare.

Pentru a se asigura că majoritatea celor aflați pe teritoriul SUA vor avea acces la hidrogen verde, odată ce acesta va începe să fie produs în cantități mari, Administrația Biden a alocat 8 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei infrastructuri la nivel național, care include câteva hub-uri pentru hidrogen curat care vor conecta producătorii cu clienții.

India este o altă țară care pariază puternic pe hidrogenul verde, oficialii alocând 2.3 miliarde de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii necesare pentru întreaga țară. Astfel, până în 2030, experții sunt de părere că producția anuală ar putea ajunge la 5 milioane de tone.

Cu o rată anuală de creștere a emisiilor de carbon de 3.8%, India se numără printre statele care eliberează în atmosferă cea mai mare cantitate de emisii de carbon. Pentru a ajuta țara în a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor până în 2070, conform planurilor oficialilor, hidrogenul verde ar putea juca un rol critic în permiterea creșterii economice, dar și asigurarea accesului la resurse a tuturor oamenilor.

India importă, de asemenea, 40% din necesarul său energetic, motiv pentru care un alt obiectiv național deosebit de important este siguranța energetică, care poate fi atins până în 2047 cu o strategie potrivită și cu investiții constante.

Dacă va reuși să producă o capacitate anuală de 5 milioane de tone de hidrogen fără emisii până în 2030, India ar putea ajuta la reducerea amprentei de carbon a planetei cu 50 de milioane de tone de CO2.

Experții în energie au făcut și un clasament provizoriu al statelor care ar putea avea cea mai mare producție de hidrogen curat până în 2030. Deși acesta se poate schimba în orice moment, în urma investițiilor mai mari sau a proiectelor mai numeroase și mai ambițioase, până în prezent, Australia ar putea fi puterea mondială în ce privește producția de hidrogen curat, cu o estimare a cantității de 2 milioane de tone pe an, urmată de SUA, cu o capacitate similară.

Spania, Canada și Chile ar putea fi următoarele state în ce privește puterea de producție a hidrogenului verde, cu 1.9, 1.55 și 1.45 milioane de tone fiecare.