Proiectul de dezvoltare a noului parc fotovoltaic din Municipiul Reșița va fi finalizat în 2025 și are o valoare de 5,4 milioane de euro. În contextul previziunii bugetare pentru anul 2025, valoarea importantă a acestui proiect va contribui la creșterea indicatorilor economico-financiari, alături de celelalte proiecte ce urmează să fie semnate pe parcursul acestui an.

Energia regenerabilă, viitorul orașelor sustenabile

Prin implementarea proiectului, Municipiul Reșița își va asigura consumul de energie exclusiv din surse regenerabile, marcând un pas important în direcția unui viitor sustenabil. Odată finalizat, noul parc fotovoltaic va asigura necesarul energetic al orașului, alimentând tramvaiele, autobuzele electrice, instituțiile de învățământ și iluminatul stradal.

Implementarea acestui proiect se va realiza în parteneriat cu Electroconstrucția Elecon S.A. și Waldevar Energy S.R.L., două companii cu experiență solidă în domeniul energiei regenerabile, alături de care compania Visual Fan menține parteneriate de lungă durată. Colaborarea de succes s-a concretizat deja prin implementarea unor proiecte de anvergură pentru diverse entități din România, contribuind la dezvoltarea infrastructurii energetice sustenabile.

Expertiza și seriozitatea acestor parteneri oferă garanția unei execuții eficiente și a unor soluții tehnice de înaltă calitate, esențiale pentru atingerea obiectivelor proiectului.

Municipiul Reșița, alimentare cu energie 100% curată

Proiectul prevede instalarea unei centrale fotovoltaice la nivelul Municipiului Reșița, cu capacitatea de aproximativ 8,9 MWp. Soluția tehnică propusă de Renewable EPC by Allview pentru implementarea acestui proiect, include echipamente de ultimă generație, recunoscute pentru fiabilitate și performanță: panouri fotovoltaice, invertoare, posturi de transformare, Smart Logger și Smart Meter pentru monitorizare avansată, stație meteo și sisteme de supraveghere, dar și infrastructură electrică completă, incluzând tablouri electrice, cabluri DC și AC, sistem de iluminat.

De asemenea, va fi realizată și rețeaua electrică de conectare a centralei fotovoltaice până la Stația Câlnic 110 kV, facilitând integrarea eficientă a energiei verzi în sistemul electric.

„Sprijinim cu interes și implicare această inițiativă, contribuind la transformarea Municipiului Reșița într-un model de oraș verde, capabil să își acopere într-o măsură cât mai mare necesarul energetic din resurse proprii, sustenabile și eficiente.”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan S.A.