Potrivit Clean Tehnica, proiectul va fi constituit din 1 GW de energie solară, 1 GW de energie eoliană pe uscat, 2 GW de energie eoliană pe mare și producția de hidrogen verde.

Astfel, producția de energie eoliană pe mare va fi implementată pentru prima dată în Marea Caspică, iar producția totală de 4 GW poate fi extinsă la 10 GW.

Ministrul energiei din Azerbaidjan, Parviz Shahbazov, a declarat că „aceste proiecte de 4.000 MW de energie solară, eoliană și hidrogen verde aduc o mulțime de oportunități pentru creșterea producției și exportului de energie verde în Azerbaidjan.”

Azerbaidjan a primit deja o investiție de 51 de milioane de dolari de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru ferma de energie solară Garadagh Solar, care are o capacitate de producție de 230 MW.

Masdar vrea să implementeze proiecte cu o capacitate de producție de 50 GW de energie verde până în 2030.

Egiptul este o altă țară care vrea să apeleze la sursele regenerabile pentru producția de energie. New and Renewable Energy Authority (NREA), agenția guvernamentală a Egiptului care se ocupă de implementarea surselor de energie regenerabilă, a anunțat eliberarea a 5.200 de kilometri pătrați pentru fermele de panouri solare.

Pe lângă implementare panourilor solare cu o capacitate de 60 GW, același spațiu va fi folosit pentru producția de hidrogen verde.

Iran și Irak sunt alte două țări din Orientul Mijlociu care vor să implementeze parcuri de panouri solare cu capacitate de producție de mai mulți gigawați, iar Irak vrea să lucreze cu Masdar, TotalEnergies și Power China, printre alții, pentru a realiza acest lucru.