Am scris în trecut despre orașele smart și cum acestea ne pot ușura activitățile zilnice și să ne asigure, în același timp, un viitor mai sănătos.

Potrivit Slash Gear, Arabia Saudită este o țară care dorește să construiască un oraș futurist, numit The Line, iar acesta ar urma să se întindă pe 170 de kilometri.

Însă aceasta nu este singura parte fascinantă, întrucât orașul ar urma să aibă o înălțime de 500 de metri și o lățime de 200 de metri, potrivit conceptelor de pe site-ul oficial.

O oglindă uriașă cu două fețe va sprijini greutatea orașului, care va reflecta Marea Roșie și munții din nordul țării.

Sursă foto: NEOM

The Line este unul dintre proiectele finanțate de oficialii din Arabia Saudită, care vor să dezvolte și o regiune futuristă în partea de nord-vest a țării, numită NEOM.

NEOM este diferită de The Line în sensul în care această regiune va fi formată din mai multe orașe, iar fiecare va avea propriul design și scop, precum un district industrial sau unul dedicat turismului.

Prin comparație, The Line se vrea a fi un oraș care să înglobeze toate zonele specifice unui oraș.

Află care sunt cinci moduri prin care un oraș poate deveni mai verde și mai prietenos cu starea de bine a locuitorilor săi.

Prințul Arabiei, Mohammed bin Salman, a declarat că „la lansarea The Line de anul trecut, ne-am propus să inițiem o rezoluție pentru civilizație care să pună accent pe locuitori în baza unei schimbări radicale în ce privește planificarea urbană.”

Oficialii au menționat faptul că, în orașul viitorului vor putea locui până la 9 milioane de oameni, iar aceștia vor putea să-l străbată pe lungime în 20 de minute.

Sursă foto: NEOM

Un lucru care ar putea contribui la aspectul smart al orașului este abilitatea de a ajunge la orice serviciu de bază în 5 minute de mers pe jos din orice punct al așezământului.

Pentru cei care-și doresc să viziteze acest loc futurist este important de știut faptul că proiectul de 500 de miliarde de dolari nu va fi finalizat mai devreme de finalul lui 2030.

Sursă foto: NEOM