Potrivit Seed Daily, salicornia este planta în cauză, iar aceasta este deja folosită ca înlocuitor al sării pentru chiftelele de burgeri.

Tina Siegismund, șefa departamentului de marketing și inovație la Global Food Industries, un producător de alimente congelate din EAU, a declarat că „această plantă oferă gustul sărat cu mai puțin sodiu, însă are și alte beneficii.”

Salicornia poate reduce nivelul de sodiu cu până la 40% în burgerii companiei, care sun făcuți cu pui și quinoa, printre alte ingrediente.

Planta, care este nativă în America de Nord, Europa și anumite zone din Africa și Asia, poate fi cultivată în zonele neprielnice ale Deșertului Arabiei.

Dincolo de toate acestea, Siegismund susține că ea are și proprietăți anti-inflamatoare și anti-bacteriene.

Deși agricultura produce doar un procent din PIB-ul Emiratelor Arabe Unite, salicornia este cultivată de anul trecut mai mult ca un experiment, utilizând saramura de la fabricile de desalinizare a apei din țară.

Augusto Becerra Lopez-Lavalle, cercetător șef la Centrul pentru Agricultură Biosalină (ICBA) din Dubai, a declarat că „am ajuns de la construirea prototipului, la începerea unui program pilot cu opt ferme, iar acum ne întrebăm cum putem scala producția.”

El este de părere că salicornia ar putea „deveni un ingredient foarte important.”

„Dacă există valoare economică și sistemul de producție este dezvoltat pentru asta, ar putea deveni un înlocuitor pentru sare și alți micro-nutrienți care sunt adăugați în mod artificial în mâncarea procesată”, a explicat cercetătorul.