Potrivit Renews, noua centrală eoliană cu capacitate de 6.22MW implementează noi tehnologii pentru a îmbunătăți eficiența și capabilitățile de generare a energiei, inclusiv un nou sistem de control.

În locuri unde vântul bate la viteze mici spre medii, noul model poate genera între 7 și 14% mai multă energie comparativ cu modelul anterior.

Faptul că turbina are un rotor mai mare, ea poate produce cu 22% mai multă energie atunci când viteza vântului este redusă comparativ cu predecesorii săi, potrivit oficialilor Nordex.

Aceștia au explicat că „acest model este avantajos pentru operatori, întrucât prețurile energiei electrice sunt mai mari în perioadele în care viteza vântului este mai mică, iar N175/6.X asigură o producție bună de energie când vântul nu bate cu putere.”

Noul model N175/6.X va putea fi configurat cu înălțimi cuprinse între 112 și 179 de metri și va avea o durată de operare estimată de 25 de ani, însă aceasta poate fi extinsă la 35 de ani în anumite condiții.

José Luis Blanco, CEO al Nordex Group, a declarat că „tranziția energetică globală nu poate fi realizată fără energie eoliană.”

„Cu noul model introdus astăzi, contribuim în continuare la tranziția energetică din lume și facem centralele eoliene mai atractive din punct de vedere economic”, a adăugat el.