Electrive scrie că printre aceștia se numără Electra în Franța, Monta în Scandinavia și Jucr din Germania, iar experții vor folosi noua soluție pentru a rezolva o parte din problemele care îi încurcă pe șoferii care vor să își încarce mașinile pe baterii.

Oficialii companiei spun că vor să îmbunătățească interoperabilitatea dintre operatorii de puncte de încărcare și furnizorii de servicii de mobilitate cu această nouă platformă. Pentru că fiecare operator folosește în principiu propria platformă și o metodă proprietară de plată, interoperabilitatea a fost realizată în prezent printr-o metodă de roaming. De cele mai multe ori, aceasta venea la pachet cu un cost mai mare și informații de facturare suplimentare, însă Enapi vrea să simplifice acest proces complicat.

Echipa de experți vrea să rezolve probleme legate de scalabilitate redusă, prețuri ridicate și calitate slabă a datelor, care de multe ori se traduceau prin taxe de încărcare neclare sau informații incomplete despre disponibilitatea punctelor de încărcare.

Project A Ventures a condus runda de finanțare de 2,5 milioane de euro, la care au participat și fonduri precum Seedcamp sau HelloWorld.

CEO-ul Enapi Jakob Kleihue a declarat că „Enapi joacă un rol crucial în deblocarea conectivității punctelor de încărcare și crearea unei colaborări simplificate pentru a îmbunătăți experiența deținerii unui vehicul electric.”