Euronews.green scrie că turbina, cu un diametru de 252 de metri, a produs mai multă energie electrică prin comparație cu recordul precedent stabilit în Danemarca, de 364 MWh. Totalul produs, de 384.1 MWh, ar asigura suficientă electricitate pentru a alimenta 170.000 de gospodării sau 2.2 milioane de kilometri de autonomie pentru o mașină electrică.
Comparativ cu alte modele de centrale eoliene, care trebuie să se oprească pe durata unui taifun, noul model Goldwind Turbine își poate ajusta paletele în așa fel încât să poată produce electricitate chiar și în condiții meteo vitrege.
Un purtător de cuvânt al Goldwind a declarat că „monitorizăm îndeaproape componentele critice, cum ar fi programul principal de control și generatoarele pentru a asigura funcționalitatea în condiții de maximă siguranță.”
China este unul dintre liderii globali în ce privește capacitatea instalată de energie eoliană. Doar în 2021, țara asiatică a instalat mai multe turbine eoliene decât orice alt stat din lume în ultimii cinci ani.
Un alt proiect pregătit de China, care ar putea fi implementat înainte de 2025, este constituit din ceea ce ar putea fi cea mai mare fermă eoliană din lume, care ar putea produce suficientă energie pentru a alimenta toată Norvegia.
Oficialii chinezi vor ca țara să își asigure o treime din necesarul energetic înainte de 2025, iar ținta de neutralitate climatică în acest moment este 2060, un obiectiv mai puțin ambițios prin comparație cu alte state.
Comentezi?