Potrivit ESG Today, creditele de carbon vor fi obținute prin proiectele de reîmpădurire realizate în prezent de re.green în Brazilia, acesta fiind al doilea proiect de reîmpădurire la scară largă din țara sud-americană în care Microsoft se implică. Oficialii Microsoft susțin că, în ciuda investițiilor recente ale companiei în credite de carbon, aceasta încă abordează reducerea emisiilor ca strategie principală.

Printre tehnologiile de îndepărtare a emisiilor în care Microsoft a investit se numără captarea directă a carbonului, captarea carbonului în ocean, dar și captarea carbonului în cărbuni.

Brian Marrs, Senior Director for Energy & Carbon Removal, Microsoft, a declarat că „soluțiile de calitate bazate pe procese naturale sunt esențiale pentru rezolvarea problemelor climatice și suntem încântați să încheiem acest acord cu re.green în Brazilia. Proiectele precum cel desfășurat de re.green sunt esențiale pentru a ne întregi portofoliul de credite de carbon.”

re.green este un startup din Rio de Janeiro care vrea să restaureze un milion de hectare de păduri în zona Amazonului și Atlanticului, obiectivul principal fiind captarea a 15 milioane de tone de emisii pe an, conservând, totodată, biodiversitatea.

CEO-ul re.green Thiago Picolo adaugă faptul că „această colaborare este dovada că această piață nu doar că există, dar are un potențial de creștere impresionant în Brazilia. Suntem determinați să formăm și alte astfel de parteneriate în viitor.”