Qualità Oro, Crema e Gusto, ¡Tierra! For Planet, Espresso Maestro Lungo, Espresso Maestro Intenso, Espresso Maestro Classico, Espresso Maestro Ristretto și Espresso Maestro Dek reprezintă prima gamă de capsule din aluminiu a brandului Lavazza care compensează emisiile de dioxid de carbon rezultate din producție.

Cafeaua Lavazza a fost încapsulată în aluminiu pentru a oferi consumatorilor aroma și calitatea blend-uri de cafea, pentru ca aceștia să poată savura cafeaua lor preferată cu impact zero din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Grupul Lavazza este unul dintre cei mai importanți jucători pe scena mondială a cafelei, cu o cifră de afaceri de peste 2,3 miliarde EUR. Este activ în toate sectoarele de afaceri și are operațiuni pe 140 de piețe, cu 9 fabrici de producție în 6 țări și peste 4.200 de colaboratori în întreaga lume.

Compania a încapsulat 8 amestecuri pentru a satisface gusturile diversificate ale iubitorilor de cafea:

  • Espresso Maestro Classico: note de cereale, echilibrate cu puțină aciditate și un gust persistent de biscuiți. 100% arabica din America Centrală și de Sud.
  • Espresso Maestro Lungo: dulce și aromat, 100% cafea arabica, cu note florale și fructate.
  • Crema e Gusto Classico: o cafea cremoasă îmbunătățită cu note de ciocolată neagră, lemn și condimente.
  • Qualità Oro: elegant, cu note fructate și florale. Boabe arabica din America Centrală și de Sud. Selectate, amestecate și prăjite.
  • ¡Tierra! For Planet: sustenabil, cu note fructate. Boabe de cafea arabica din America Centrală și de Sud, cu note de biscuiți. Prăjire medie, pentru a oferi un gust de ciocolată. ¡Tierra! For Planet reflectă angajamentul Lavazza de a-și pregăti cultivatorii de cafea să stăpânească tehnici agricole care să-i ajute să gestioneze efectele schimbărilor climatice.
  • Espresso Maestro Intenso: cu note lemnoase și condimente, gust persistent de cacao și fructe uscate.
  • Espresso Maestro Ristretto: cu note de ciocolată și caramel. Un amestec echilibrat de arabica și robusta.Espresso Maestro Dek: delicat, cu note de fructe uscate. Aroma boabelor de cafea arabica din America de Sud. Dulceața boabelor de robusta din Asia de Sud-Est.

Lansarea capsulelor din aluminiu neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele originale Nespresso este în linie cu misiunea pe termen lung al Grupului Lavazza „Roadmap to Zero”.

Acesta a început prin reducerea emisiilor de-a lungul întregului lanț de producție Lavazza, de la cultivarea cafelei, trecând prin toate fazele intermediare și până la sfârșitul ciclului de viață.

În deplină conștientizare a faptul că este imposibil să reducă complet emisiile de carbon, Lavazza a decis să-și compenseze emisiile de carbon reziduale, cele care pur și simplu nu pot fi reduse.

Prima etapă a fost implementată în 2020, cu compensarea emisiilor directe aferente tuturor unităților de producție și birourilor comerciale ale Grupului Lavazza.

„Roadmap to Zero” este în concordanță cu adoptarea de către Grupul Lavazza a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite și în special ODD 12 (consum și producție responsabile) și ODD 13 (combaterea schimbărilor climatice).

Scopul final este de a atinge neutralitatea totală a emisiilor de carbon prin compensarea tuturor emisiilor directe și indirecte, adică a tuturor emisiilor generate de-a lungul întregului lanț valoric, de la cultivarea cafelei verde până la ambalare, precum și de la distribuția produsului final până la utilizarea și eliminarea acestuia.

Noua gamă de capsule Lavazza este, de fapt, un nou pas către compensarea emisiilor indirecte de-a lungul întregului lanț de aprovizionare, de la cafeaua verde și până la eliminare, incluzând toate fazele de producție, transport și utilizare.

Proiectul ales pentru a compensa emisiile acestor capsule este MADRE DE DIOS, lansat în Peru pentru a proteja pădurile Madre de Diòs de așezările umane, salvând astfel biodiversitatea locală, precum și sprijinind comunitățile locale native care depind de pădure pentru supraviețuire.

Certificat în conformitate cu două standarde internaționale foarte exigente, cum ar fi Verified Carbon Standard (VCS) și Climate, Community & Biodiversity Standards (CCB Gold), proiectul a creat 470 de locuri de muncă în ultimii 38 de ani (100% dintre angajați sunt peruvieni), pentru a proteja zona și dezvoltarea unor practici forestiere durabile, precum și pentru a acoperi aproximativ 100.00 de hectare de pădure tropicală amazoniană prin monitorizarea a 35 de specii amenințate.

Proiectul protejează comunitățile indigene Yine și Huitoto și a contribuit până acum la reducerea unui echivalent de 25.000 de tone de CO2.