Potrivit Eu-Startups, The Footprint Firm și investitorul Jacob-Wolff Petersen se numără printre susținătorii financiari ai acestui proiect.

LastObject a fost fondată în 2018, iar de atunci compania a căutat să le ofere oamenilor alternative sustenabile la obiectele de unică folosință pentru a asigura un viitor mai sănătos pentru generațiile următoare.

În 2019, echipa din spatele startup-ului a lansat primele bețișoare de urechi reciclabile, iar de atunci au adăugat tot mai multe produse pe listă, printre care șervețele reutilizabile și dischete demachiante.

Kristian Pitzner-Jørgensen, CEO al LastObject a declarat că „misiunea noastră este de a ajuta oamenii să-și schimbe obiceiurile pentru a avea un stil de viață mai sustenabil și să asigurăm disponibilitatea produselor noastre acolo unde oamenii fac cumpărături. Suntem încrezători că în cinci ani de acum înainte, vom putea privi înapoi și vom vedea că am contribuit într-adevăr la reducerea utilizării obiectelor de unică folosință la nivel global.”

Deși a fost fondată în Danemarca, veniturile companiei vin în principal din SUA, 80% dintre acestea, mai exact, iar cu noile fonduri, reprezentanții speră să facă din produsele reutilizabile un trend la nivel internațional.

Jørgensen a adăugat faptul că „în fiecare zi, 1.5 milioane de bețișoare de urechi sunt produse la nivel global, iar consumatorii nu își pun întrebări cu privire la utilizarea produselor de unică folosință. Dar din fericire, acest lucru este pe cale să se schimbe, întrucât tot mai mulți oameni vor să schimbe acest obicei.”

Compania vrea să folosească o parte din fonduri și pentru a dezvolta noi produse prin care să îi ajute pe clienți să devină mai sustenabili și mai atenți la mediul înconjurător.

Jakob Mathias Wichmann, cofondator al The Footprint Firm a adăugat faptul că „abia așteptăm să începem să lucrăm la scalarea companiei și să ne asigurăm că LastObject va fi unul dintre principalii jucători în agenda sustenabilității.”

Din moment ce produsele de unică folosință sunt una dintre principala sursă de poluare, este important pentru consumatorii din întreaga lume să adopte alternative mai sustenabile pentru a reduce acumularea de deșeuri și pentru a facilita reciclarea.