Cu activitate de peste 10 ani, c&c este una dintre cele mai rezistente rețele din peisajul sustenabilității cafelei, promovând colaborarea între partenerii publici și privați pentru a aborda impactul profund al schimbărilor climatice asupra producției de cafea.

Julius Meinl este un jucător cheie pe piața cafelei, iar aderarea sa la alianța c&c aduce o valoare substanțială. Compania recunoaște urgența abordării schimbărilor climatice în sectorul cafelei. Angajamentul Julius Meinl se aliniază, prin urmare, cu obiectivul general al c&c: răspunsuri eficiente la schimbările climatice, creșterea rezilienței și, în cele din urmă, îmbunătățirea mijloacelor de trai ale familiilor de mici producători de cafea.

Christina Meinl, membră a celei de-a cincea generații a familiei, și-a exprimat dedicarea față de această cauză, declarând: „Ca afacere de familie, ne-am condus întotdeauna compania într-un mod responsabil și este datoria noastră să ne asumăm un rol activ în crearea și aderarea la inițiative durabile care vor avea un impact pozitiv asupra întregii industrii a cafelei. Întotdeauna ne-am străduit să oferim cele mai bune amestecuri de cafea pasionaților de cafea din întreaga lume, iar aderarea la inițiativa Coffee&Climate ne întărește dedicarea față de aprovizionarea etică și practicile durabile.”

Marcel Loeffler, CEO al grupului Julius Meinl, prezintă angajamentul Julius Meinl: „Ne propunem să răspândim Cultura Cafenelelor Vieneze în întreaga lume, asigurând în același timp un viitor mai durabil și mai echitabil, de la fermieri la consumatori. Programul Generations din Columbia și Uganda, menit să promoveze cele mai bune practici și să asigure mijloace de trai durabile, atestă acest angajament. Scopul final este de a ne asigura că fermierii pot transmite cunoștințele și culturile de cafea într-un mod semnificativ generațiilor următoare.”

Stefan Ruge, manager de program Coffee&Climate, subliniază importanța acestui parteneriat, declarând: „Primirea companiei Julius Meinl ca nou membru ne oferă ocazia de a ne extinde eforturile proactive și de colaborare în abordarea provocărilor legate de schimbările climatice. Angajamentul principal al c&c constă în sprijinirea familiilor de mici producători de cafea.”

„Scopul este de a asigura durabilitatea cafelei, sporind în același timp securitatea alimentară și diversificarea veniturilor în aceste comunități. Cu sprijinul dedicat al Julius Meinl, așteptăm cu nerăbdare să fortificăm și să extindem aceste inițiative de impact în toate regiunile programului nostru”, adaugă acesta.

În contextul schimbărilor climatice, sectorul cafelei se confruntă cu o amenințare majoră, necesitând o colaborare strânsă pentru asigurarea unor mijloace de subzistență rezistente și pentru promovarea unor peisaje sănătoase. Julius Meinl, ca parte a c&c, va juca un rol crucial în acest efort de colaborare.