Conform ESG Today, aproape 4 miliarde de dolari se vor îndrepta către construirea unei rețele energetice mai rezistente, atenuând astfel efectele fenomenelor meteo extreme asupra sa. De asemenea, experții vor căuta noi moduri prin care să facă rețeaua mai flexibilă, dar și mai eficientă în ce privește transmisia curentului electric.

Sistemele de stocare energetică vor constitui și ele un punct important în viitoarele proiecte axate pe reziliență.

Alte 2 miliarde de dolari vor fi destinate comunităților locale reziliente, pentru cele care se află în zonele predispuse la fenomenele meteo extreme cauzate de schimbările climatice, dar și pentru cele care deja se confruntă cu daune serioase în fiecare an din cauza acestor evenimente.

Totodată, ca urmare a inundațiilor ce au avut loc în 2022 și 2023, Administrația Biden va aloca un buget de 300 de milioane de dolari pentru reconstruirea comunităților afectate, prin aplicarea mecanismelor de pregătire și prevenție. Alte 100 de milioane de dolari vor fi folosite de experți pentru a rezolva problemele legate de secetă care afectează mai multe comunități din SUA pentru a reduce astfel impactul negativ pe care lipsa apei potabile îl are în zonele respective.