Conform ESG Today, soluția celor de la Phlair este alimentată exclusiv de electricitate și folosește componente disponibile deja pe piață, ceea ce le permite operatorilor să scaleze rapid sistemele, care sunt durabile și care încorporează soluții pentru stocarea energiei. Acest lucru elimină nevoia de a instala sisteme dedicate pentru stocare energetică, salvând costuri și spațiu în fabrici, iar carbonul captat poate fi stocat sau folosit pentru a produce combustibili și produse chimice sustenabile.

Oficialii companiei susțin că finanțarea de 14.5 milioane de dolari va fi folosită și pentru dezvoltarea centrelor de producție care vor asambla sistemele respective pentru captarea carbonului. Prima fabrică ar putea fi inaugurată în 2025 și ar putea livra primele produse către clienți, printre care se numără Shopify sau Stripe.

Malte Feucht, fondatorul și CEO-ul Phlair, a declarat că „datorită combinării producției cu instalarea rapidă a sistemelor, vom reuși să rezolvă una dintre cele mai mari probleme ale industriei pentru captarea directă a emisiilor. Vom continua să reducem prețurile pentru aceste sisteme până vom ajunge la sub 100 de dolari per tonă, ceea ce ne va oferi un avantaj competitiv.”

Extantia Capital, Planet A și Verve Ventures se numără printre investitorii care au participat la runda de investiții seed.