Potrivit Euronews.green, experții de la Cross Dependency Initiative (XDI) susțin că Lille, Veneția și Hanovra se numără printre orașele europene care pot suferi cele mai mari daune din cauza inundațiilor și a creșterii nivelului mării.

În vreme ce regiunile asiatice ocupă 114 din cele 200 de poziții din clasament, o mare parte din Europa se află în zone de risc, avertizează cercetătorii.

Cele mai vulnerabile regiuni de pe continent, potrivit acestora, sunt partea de nord a Germaniei, a Franței și a Italiei, iar Belgia este și ea predispusă la daune provocate de schimbările climatice.

Regiunea Veneto, unde se află și Veneția, a suferit în 2019 daune climatice în valoare de un miliard de euro, iar în prezent se confruntă cu secetă, fenomen care face imposibilă circulația gondolelor prin canalele de navigație.

Lombardia în Italia și Hautes-de-France, care se află la granița cu Belgia, sunt două regiuni care au fost clasate în primele zece cele mai expuse zone din Europa la riscuri de inundație.

Deși o bună parte din regiunile europene sunt afectate de schimbările climatice, experții de la XDI susțin că 80% din primele 50 de locuri de pe Pământ care ar putea fi serios afectate de schimbările climatice în 2050 sunt în Asia sau în SUA.

Rohan Hamden, CEO-ul XDI, a declarat că „în ce privește riscul general de daune climatice cauzate de fenomenele meteo extreme, Asia are cel mai mult de pierdut, astfel că ar trebui să fie cea mai interesată regiune să oprească acest fenomen prin investiții climatice.”

Citește aici mai multe despre cele cinci regiuni din lume care ar putea dispărea sub ape până în anul 2100, dacă nu vom acționa suficient pentru a opri încălzirea globală.