ESG Today scrie că cele două companii își vor combina expertizele în servicii corporative profesionale și soluții software pentru sustenabilitate, care vor contribui la expansiunea Centrului de Excelență în Sustenabilitate EY-IBM.

Noua soluție de sustenabilitate end-to-end va ajuta companiile să depășească provocările legate de raportarea de sustenabilitate, cum ar fi continuarea investițiilor în tehnologie și procese pentru a atinge obiectivele climatice și angajarea experților care pot ajuta la tranziția către o economie verde.

Amy Brachio, EY Global Vice Chair, Sustainability, a declarat că „de cele mai multe ori, organizațiile evaluează date care nu sunt comparabile, sisteme și documente care raportează sustenabilitatea la datele operaționale, în loc să analizeze progresul transformațional al business-ului. Acum, acestea pot accesa datele întregului business și pot vedea cum acestea vor contribui la evoluția pe termen lung, raportat la cerințele de raportare de mediu.”

Noua soluție dezvoltată împreună cu cei de la IBM include managementul datelor, tool-uri pentru raportare și analiza datelor, dar și resurse de comunicare.

Kareem Yusuf, Senior Vice President of Product Management and Growth, IBM Software, a declarat că „parteneriatul nostru le permite organizațiilor să folosească software-ul IBM și expertiza EY pentru a livra raportare transparentă și precisă în conformitate cu normele ESG.”