Conform ESG Today, IBM Sustainability Accelerator, fondat în 2022, folosește tehnologia și expertiza reprezentanților companiei pentru a sprijini inițiative non-profit și guvernamentale cu scopul de a crește reziliența comunităților față de posibilele dezastre naturale. Până în prezent, această inițiativă a sprijinit 15 proiecte globale în domenii precum agricultura sustenabilă sau energia regenerabilă.

Pentru următoarea cohortă, oficialii IBM au anunțat că se vor concentra pe soluții care pot ajuta orașele să administreze mai bine schimbările de mediu, soluții aliniate cu obiectivul de dezvoltare durabilă cu numărul 11 al ONU, Orașe și Comunități Sustenabile.

IBM a anunțat și un parteneriat strategic cu compania globală de servicii profesionale EY, care va oferi sprijin în procesul de selecție al participanților, dar și pentru organizare și coaching.

Justina Nixon-Saintil, IBM Vice President and Chief Impact Officer, a declarat că „vrem să lucrăm împreună cu o nouă cohortă de parteneri pentru a transforma orașele în care trăim și să implementăm tehnologii cu inteligență artificială pentru a construi un viitor mai rezilient.”