Conform ESG Today, Climate Fund for Nature a fost introdus în anul 2022, iar scopul său încă de la început a fost protejarea și restaurarea ecosistemelor noastre, în special în țările în curs de dezvoltare, dar și asistarea fermierilor în adoptarea practicilor agricole sustenabile. Un alt obiectiv al acestui proiect este generarea de credite de carbon și de beneficii pentru comunitățile locale unde vor avea loc acțiunile sustenabile.

Administratorii proiectului se vor concentra pe împăduriri, reîmpăduriri, restaurarea mangrovelor, dar și pe practicile de regenerare în industria agro-forestieră. Oficialii Mirova au explicat faptul că fondul climatic a sprijinit deja un proiect de reîmpădurire în Peru, condus împreună cu un ONG local și cu ajutorul comunităților locale. Proiectele de reîmpădurire vor avea loc și în America Latină, Africa sau Asia de Sud-Est.

Capgemini, Unibail-Rodamco-Westfield și MANE se numără printre noii investitori care au participat la runda de finanțare de 195 de milioane de euro.

Cyril Garcia, Head of Global Sustainability Services and Corporate Responsibility și membru al grupului executiv în cadruk Capgemini, a declarat că „angajamentul nostru pentru sustenabilitate se bazează pe obiectivul de reducere a emisiilor cu 90% (până în 2040 comparativ cu anul 2019), care se aliniază standardelor științifice SBTi. Dincolo de strategia noastră de sustenabilitate, ne-am luat angajamentul să investim în credite de carbon pentru a putea îndepărta emisiile poluante dincolo de lanțul nostru valoric.”