La începutul acestui an, Samsung și-a extins utilizarea de materiale reciclate în proiectarea produselor cu seria Galaxy S23, introducând materiale noi în mai multe componente. Galaxy Z Flip5 și Z Fold5 avansează aceste eforturi, oferind o varietate mai largă de materiale reciclate în mai multe componente interne și externe decât smartphone-urile anterioare din seria Galaxy Z.

Cele mai noi smartphone-uri pliabile includ aluminiu reciclat pre-consum și plastic reciclat post-consum, provenit din plase de pescuit aruncate, butoaie de apă și sticle PET. De asemenea, ele încurajează utilizarea Corning Gorila Glass Victus, care conține în medie 22% din conținut sticlă reciclată pre-consum.

Dispozitive pliabile mai sustenabile și mai durabile

Samsung a adăugat mai multe tipuri de materiale reciclate utilizate în fiecare dispozitiv, iar în același timp, compania a crescut de peste două ori cantitatea de componente ale dispozitivului care utilizează minimum 10% plastic reciclat post-consum sau sticlă reciclată pre-consum, sau în medie 22% sticlă reciclată pre-consum.

Atât Galaxy Z Flip5 cât și Z Fold5 folosesc materiale reciclate în 15 componente ale dispozitivului, o creștere de la cele șase componente interne în Galaxy Z Flip4 și Z Fold4.

Când vine vorba de ambalare, Samsung continuă eforturile de reducere a prezenței plasticului de unică folosință. Astfel, hârtia pentru cutia de ambalare este fabricată folosind material 100% reciclat. De asemenea, compania a trecut la material de hârtie reciclat pentru protejarea ecranului și a capacului din spate.

Galaxy Z Flip5 și Z Fold5 au o durată de viață mai mare, potrivit producătorului, iar acestea vor primi și mai multe actualizări, pentru a putea fi folosite mai mult timp fără riscuri de securitate. Fiecare dispozitiv are cinci ani de actualizări de securitate și patru generații de upgrade-uri de sistem de operare, contribuind la extinderea ciclului de viață al produsului.

Aceștia sunt câțiva dintre pașii pe care producătorii de telefoane îi pot face pentru a oferi clienților produse durabile, cu materiale reciclate integrate în construcție, care să aibă și un suport software ce să încurajeze utilizarea lor pe lungă durată.