Conform ESG Today, președintele Franței a declarat că țara va putea produce o cantitate anuală de combustibili sustenabili pentru aeronave de 500.000 de tone.

Consiliul pentru Cercetare în Aeronautica Civilă din Franța va beneficia de pe urma finanțării de 300 de milioane de euro pentru a dezvolta tehnologiile care vor permite decarbonizarea aviației, precum motoarele și aeronavele mai eficiente.

De asemenea, oficialii francezi au aprobat o lege care interzice zborurile interne pe rute care pot fi servite de transportul pe căi ferate în mai puțin de două ore și jumătate.

Macron a menționat, de asemenea, o finanțare suplimentară de 200 de milioane de euro care va fi folosită pentru dezvoltarea avioanelor electrice și pe hidrogen și încă 200 de milioane pentru producția la scară largă a combustibilului sustenabil pentru aeronave.

Rafinăria BioTJet va fi unul dintre proiectele dedicate producției de SAF care vor beneficia de această finanțare, întrucât oficialii au anunțat faptul că unitatea va putea produce 110.000 de tone de combustibil cu emisii reduse pe an.