Vehiculul investițional lansat de jucătorul echipei AS Roma poartă denumirea ForGood și își dorește să ușureze decizia celebrităților de susține financiar proiecte care vin cu soluții la schimbările climatice și nu numai.

În acest moment, 11 startup-uri se află în portofoliul fondului, printre care companii care produc carne din proteină vegetală, sau producători de detergenți naturali.

Prin intermediul acestui fond de investiții, aceștia – fie că vorbim despre sportivi, artiști, personalități - pot scrie cecuri de până la 1,2 milioane de dolari, în investiții de la seed la Series A, pentru startup-uri care dezvoltă soluții de mediu.

”Iubesc animalele și militez pentru drepturile lor, așa că am adoptat un stil de viață vegetarian acum 7 ani, iar acest lucru a deschis pentru mine o grămadă de posibilități și am decis să susțin afacerile de impact. Personal, am investit într-un startup care produce piele pe bază de ananas. Vreau să găsesc fondatori care fac o schimbare, indiferent că vorbim despre tehnologie, modă sau alimentație”, spune Chris Smalling citat de Business Insider.

ForGood nu va strânge banii de la investitori, ci le va oferi acestora oportunitatea de a scrie tichetele pentru startup-urile pe care le doresc și să investească orice sumă consideră potrivită.

În jurul ForGood se află o rețea de oameni de investiții, strategiști, oameni de știință și experți în branding, care vor opera și o divizie de consultanță prin care vor oferi servicii menite să ajute la dezvoltarea companiilor din portofoliu.