Potrivit Tech Crunch, ei speră să investească într-o varietate de startup-uri, de la cele axate pe călătorii și commuting, la agricultură, energie regenerabilă și altele.

Reducerea emisiilor de carbon sau chiar capturarea acestora sunt activități care vor aduce profit companiilor în viitor.

Acum un deceniu, interesul pentru adopția tehnologiilor curate a scăzut după ce și prețul pentru petrol și gazele naturale a înregistrat o scădere, ceea ce le-a făcut mai atractive pentru companiile energetice.

Acest lucru a cauzat închiderea multor companii din sectorul green tech, în vreme ce altele au fost vândute cu pierdere, lucru care i-a pus pe investitori într-o poziție nefavorabilă.

Acordul Climatic de la Paris din 2015 a adus din nou în prim plan sursele regenerabile, lucru care a dus la reapariția companiilor din sectorul energiei curate, precum cele care dezvoltă baterii.

De fapt, sectorul startup-urilor care lucrează la dezvoltarea bateriilor valorează în prezent 40 de milioane de dolari și crește cu 18% în fiecare an.

Aceste companii au ajutat la dezvoltarea continuă a tehnologiei bateriilor care se regăsesc în prezent în mașinile electrice, soluțiile de stocare a energiei și alte dispozitive care funcționează pe baterii.

Christian Garcia, partener la Breakthrough Energy Ventures, a declarat că „se crede că țările și companiile sunt interesate de climă doar atunci când lucrurile merg bine.”

Schimbările climatice sunt principalul factor care determină adoptarea tehnologiilor curate, însă clima nu va reveni la normal doar prin înlocuirea combustibililor fosili cu sursele regenerabile de energie și prin capturarea carbonului, întrucât această problemă are și implicări geografice.

„Ca toate lucrurile, clima este ciclică - însă este într-un ciclu geologic. Clima nu se va opri din a se schimba doar pentru faptul că este recesiune. Asta înseamnă că nevoia pentru noi soluții în sectorul climatic va crește”, a adăugat Andrew Beebe, managing director la Obvious Ventures.

Unii investitori sunt de părere că tehnologiile climatice vor continua să crească, în ciuda constrângerilor economice care ar putea apărea în viitor, datorită faptului că adoptarea acestor tehnologii va fi esențială pentru atingerea obiectivelor climatice.

Amy Burr, președinte la JetBlue Technology Ventures, a declarat că „pandemia a reprezentat o perioadă cu provocări pentru multe sectoare, însă investițiile climatice nu au scăzut, atât pentru că ele sunt importante și la nivel individual și la nivel de responsabilitate corporativă. Din cauza asta, mă aștept ca acest sector să rămână imun chiar și în cazul unei perioade economice mai dificile.”

Investitorii sfătuiesc liderii companiilor să își monitorizeze atent finanțele, întrucât sustenabilitatea în sectorul energetic este și mai importantă decât în alte sectoare, dat fiind faptul că ea reprezintă una dintre premisele multor astfel de startup-uri.

Pae Wu, partener general la SOSV și CTO al IndieBio, a declarat: „concentrați-vă pe a avea un business sustenabil - ocupați-vă de lucrurile fundamentale. Nu puteți scala afacerea în acest moment. Ținem tot mai mult cont de eficiența cheltuielilor de investiție, iar investițiile în comodități verzi nu sunt posibile.”

Amy Burr a adăugat faptul că „mare parte din portofoliul nostru de companii din domeniul sustenabilității au obținut recent finanțări semnificative și sunt într-o formă bună, chiar în creștere. Acestea fiind spuse, toată lumea este conștientă de potențialul unei crize economice și ce ar putea ea să însemne pentru afacerile lor. Toate startup-urile ar trebui să fie inteligente cu privire la modul în care își administrează banii.”