Conform Tech.eu, anumiți Zeedles, creaturi inspirate de diferite plante, pot fi deblocați prin cunoștințele legate de diferitele zone climatice ale planetei și propuneri de strategii viabile pentru reducerea emisiilor în aceste regiuni.

Îngrijirea personajelor, dar și vremea actualizată în timp real, sunt necesare pentru ca Zeedles să poată evolua, iar jucătorii pot vedea ce impact au schimbările climatice asupra personajelor.

Pentru a progresa în poveste, utilizatorii vor fi nevoiți să își trimită personajele în luptă cu un inamic al cărui nume este, de asemenea, simbolic: Lord CO al 2-lea.

Investiția de un milion de dolari va fi folosită pentru a crește disponibilitatea jocului la nivel global, dar și pentru a face cunoscută problema schimbărilor climatice către cât mai multe persoane.

Printr-un parteneriat cu The Gold Standard, Zeedz va redirecționa 10% din profitul companiei și 50% din veniturile din marketplace către cauze climatice din lumea întreagă.

Carsten Maschmeyer, membru al juriului Die Hohle der Lowen, a declarat că „Zeedz revoluționează industria jocurilor video pentru o cauză bună. Este primul joc de acest fel care va genera contribuții financiare pentru organizațiile non-profit și care vrea să contribuie la educarea a cât mai mulți oameni în legătură cu schimbările climatice.”

Sursă foto: Zeedz