Tech.eu scrie că startup-ul oferă o platformă care analizează contractele energetice, dar și modul de consum al unei companii pentru a determina care sunt nevoile reale în ce privește energia, cu scopul de a optimiza consumul de resurse.

Platforma dezvoltată de compania belgiană folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a analiza contractele energetice ale unei companii, corelându-le date operaționale în timp real pentru a prezice nevoile energetice, dar și costurile pe care o companie le poate avea în următoarele ore sau chiar zile.

Astfel, Companion.energy ajută jucătorii industriali să își reducă costurile cu energia, susținându-i și în tranziția energetică.

Potrivit lui Jonas Verstraeten, cofondatorul Companion.energy, „prețurile pe care marii jucători trebuie să le plătească pentru energie nu se schimbă doar o dată pe zi, ci încontinuu. Cu ajutorul software-ului dezvoltat de noi, ajutăm companiile să își reducă costurile cu energia în perioadele când aceasta este disponibilă din abundență, cum ar fi atunci când soarele este pe cer sau când vântul bate cu putere. Acest lucru este comparabil cu o locuință unde mașina de spălat funcționează noaptea, pentru că prețurile sunt mai mici.”

Companiile care folosesc deja soluția oferită de Companion.energy pot beneficia de reduceri ale costurilor energetice de 10-30%, iar startup-ul a încheiat deja parteneriate cu clienți precum Proximus și VEBUND.