În ce privește sistemul în sine, în modul de încărcare, dioxidul de carbon este extras din atmosferă prin dom, iar mai apoi este comprimat și stocat sub presiune la temperaturi ambientale într-un stadiu lichid sau sub presiune foarte mare.

Atunci când trebuie eliberată energie, dioxidul de carbon este evaporat și introdus într-o turbină, iar apoi este dus înapoi în dom, fiind pregătit pentru producția de energie.

Conform ESG Today, oficialii Energy Dome susțin că finanțarea recentă va permite companiei să furnizeze sistemele de stocare energetică cu CO2 către clienți din întreaga lume.

Bateriile cu dioxid de carbon produse de Energy Dome pot fi instalate rapid oriunde în lume la un preț mai mic de jumătate față de un sistem similar de baterii cu litiu și folosește materiale care se găsesc în abundență, cum ar fi dioxid de carbon, oțel și apă.

Energy Dome colaborează în prezent cu mai multe companii și producători independenți de energie din Europa, SUA și Australia.

Claudio Spadacini, fondator și CEO, Energy Dome, a declarat că „tehnologia noastră poate juca un rol important în asistarea umanității în procesul de tranziție energetică și pentru reducerea emisiilor de carbon fără a aștepta termenul limită 2030.”

Printre noii investitori care s-au alăturat recent cu fonduri în efortul de a sprijini Energy Dome se numără și Innovation Development Oman Investments, dar și Vopak Ventures.