Colaborarea organizației Narada cu CEZ România, partener unic pentru regiunea Oltenia, a contribuit în mod semnificativ și eficient la îmbunătățirea condițiilor de învățare a mii de elevi din mai multe județe, prin preluarea și rezolvarea alertelor înscrise de diferite școli din țară pe HartaEdu.ro.

De la nevoi administrative urgente, cum ar fi reparații și amenajări de spații, până la dotări cu aparatură necesară conectării la tehnologia modernă, CEZ și Narada au soluționat, încă de la începutul anului 2022, 8 alerte pentru 5 școli din 4 județe atât prin susținere financiară, cât și cu ajutorul și implicarea voluntarilor CEZ, care au muncit la modernizarea sălilor de clase astfel încât copiii să aibă cele mai bune condiții de învățare.

Cele mai recente acțiuni de voluntariat au avut loc în județul Argeș, în orașele Curtea de Argeș și Pitești.

Astfel, în Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș au fost rezolvate 3 alerte educaționale prin care elevii vor beneficia atât de tehnologie și inovație, prin livrarea inclusiv a 2 table interactive pentru elevii cu CES (Cerințe Educaționale Speciale), cât și prin amenajarea unor locuri speciale de lectură, la care au participat 19 voluntari din cadrul companiei CEZ. Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Pitești a beneficiat de achiziția și livrarea a 5 laptop-uri, 5 videoproiectoare și 5 ecrane de proiecție.

”Ne bucurăm că am ajuns și în județul Argeș cu proiectul nostru de suflet, HartaEdu, unde am reușit să rezolvăm alerta cu numărul 193. La Școala „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș am rezolvat trei alerte, prin care am livrat atât tehnologie și inovație, cât și colțuri de lectură, iar la Pitești, la Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” am livrat laptopuri, videoproiectoare și ecrane de proiecție pentru că astfel copiii pot să-și dezvolte abilitățile viitorului și să fie mai aproape de tehnologie”, spune Georgiana Milescu, Manager Comunicare Narada.

”Educația este unul dintre pilonii strategici de responsabilitate socială în care CEZ investește de peste 17 ani. Căutăm să ne implicăm în acele inițiative care sprijină dezvoltarea tinerilor și a generației viitorului, atât în arii de educație formală, cât și non-formală. #Energiacarevinedelaoameni și voluntariatul fac parte din ADN-ul companiei, iar colegii noștri sunt mereu deschiși să participe la acțiuni care aduc schimbarea în societate”, afirmă Angelica Barbu, Director Divizia Oameni și Brand, CEZ România.

De la începutul anului și până în prezent, peste 1.500 de elevi beneficiază de aparatură modernă, spații și condiții mai bune la școală, în urma investiției de aproximativ 100.000 RON făcute de CEZ. Implicarea a inclus 4 acțiuni de voluntariat și participarea a peste 60 de angajați din cadrul companiei.

Anterior acțiunilor din județul Argeș, în prima parte a anului, CEZ a preluat mai multe alerte de pe HartaEdu.ro. Printre acestea se numără și:

  • Școala Gimnazială Giubega din judeţul Dolj, iunie 2022: investiție de aproximativ 25.000 de lei și participarea a 18 voluntari CEZ pentru amenajarea și dotarea curții școlii.
  • Școala Gimnazială “Regele Mihai I” Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, mai 2022: s-a reabilitat biblioteca distrusă de inundații și a fost dotată cu volume noi și cu echipamente digitale cu ajutorul a 14 voluntari și a investiției de 25.000 de lei.
  • Școala Gimnazială Pesceana din județul Vâlcea, martie 2022: investiție de 18.000 de lei pentru renovarea a 5 clase și a laboratorului de informatică, cu 14 voluntari CEZ.

Echipele Narada și CEZ și-au propus să mai soluționeze împreună, până la finalul anului 2022, încă 4 alerte, una în județul Olt și alte 3 în județul Vâlcea.