Un lot de 6 vehicule de logistică 100% electrice, model DFSK EC-35, achiziționat prin SUVCARS, a ajuns în luna decembrie. Astfel, SUVCARS și Curiera au făcut împreună pasul „neutralității carbonului”.

Autoturismele din flota companiei au fost achiziționate în 2022, în urma unei investiții de peste 1 milion de euro în eficientizarea activității.

Curiera sprijină clienții în eficientizarea activității de logistică și selectează în mod special vehicule cu cea mai bună protecție a mediului și a performanțelor economice, ca vehicule logistice speciale.

„Emisiile care intră sub Scope 3 reprezintă un procent surprinzător de mare din emisiile totale pentru multe companii, adesea cea mai mare parte din totalul acestora. Contractarea serviciilor prestate cu ajutorul mașinilor electrice ne ajută nu doar în procesul de raportare, de a face un pas înainte către NET 0 Emissions, dar și din punct de vedere financiar, în relație cu partenerii”, spune Silvia Duță, CEO & Fondator Curiera Transport Solutions.

Curiera se adresează micilor producători și comercianți care au de trimis între 1 și 1.000 de colete pe lună. În medie, 2.000 clienți au apelat la serviciile de curierat.

Compania are sediul în București și oferă, printre altele, servicii de livrare (național și internațional).

Curiera sprijină clienții care își doresc eficientizarea activității prin includerea acestor tipuri de vehicule care susțin atât obiectivele de mediu, cât și performanțele economice. Vehiculele EC- 35 au performanțe excelente în ceea ce privește puterea, confortul la rulare, spațiul de încărcare și consumul de energie la 100 de kilometri de sarcină.

Primele 4 mașini electrice achiziționate sunt marca Nissan, urmate de autovehiculele DFSK EC-35. Odată cu sosirea acestui lot de mașini electrice, Curiera a scos din circuit autovehiculele pe carburant, acestea urmând a fi folosite doar în cazuri excepționale.

„Anul 2022 a fost un an de expansiune și investiție. Pentru anul 2023, avem planuri la fel de ambițioase. Pe lângă mărirea flotei electrice, ne dorim să facem din ce în ce mai puțină intermediere și să devenim un serviciu de curierat de sine stătător”, continuă Silvia Duță.

Încă 3 mașini electrice sunt așteptate să ajungă în parcul auto în două luni. În funcție de disponibilitatea producătorilor și de plafoanele facilităților fiscale, Curiera estimează ca ar putea suplimenta parcul auto cu încă 10 mașini electrice, până la finalul anului 2023.