”Sustenabilitatea și raportarea performanțelor non-financiare presupun să fim exigenți cu noi, să ne întrebăm în permanență ce putem face mai mult și mai bine, să acționăm curajos. Evaluarea ne ajută să ne îmbunătățim performanțele și să calibrăm eforturile. Investim și inovăm constant pentru a atinge ținte ambițioase și ne implicăm întreaga echipă în această călătorie. Fiecare progres anual, fie că vorbim despre consumul de resurse, de proiecte pentru comunitate - are în spate investiții și angrenează o echipă dedicată, iar angajamentul nostru este ferm: nu ne oprim aici. Vom încerca să fim azi mai buni decât ieri și mâine mai buni decât azi”, spune Alice Nichita, Corporate Affairs & Sustainability Director, Coca-Cola HBC România.

Coca-Cola România și-a luat angajamentul de a avea o activitate și mai responsabilă din perspectivă de mediu, socială și economică, în colaborare cu societatea și cu partenerii de business.

Prezență în comunitățile locale

Modelul de business al companiei Coca-Cola HBC România urmărește să creeze valoare în economia locală, printr-o prezență puternică pe piață, parteneriate locale și investiții.

 Fabricile din Ploiești, Timișoara și Poiana Negrii sunt hub-uri regionale de inovare și producție, exportând în alte 14 țări.

 Întregul portofoliu de băuturi răcoritoare vine în ambalaje 100% reciclabile.

 Coca-Cola HBC folosește rPET (PET reciclat) pentru 20% din totalul portofoliului îmbuteliat în PET.

 Coca-Cola HBC România are 83.000 de clienți și un portofoliu de băuturi divers, care acoperă toate nevoile de consum.

 Activitatea companiei susține business-urile autohtone, 85% dintre furnizori fiind companii locale.

 O echipă de 1.455 angajați direcți, în cele 3 fabrici, în echipele de vânzări și în sediul central.

Raportul de Sustenabilitate al Coca Cola HBC România poate fi consultat integral aici.

Investiții în pregătirea și dezvoltarea echipei, diversitate și incluziune

Coca-Cola HBC România investește în pregătirea și în dezvoltarea oamenilor, oferindu-le constant oportunități de perfecționare a aptitudinilor, și cultivă diversitatea, incluziunea și egalitatea de șanse.

 Coca-Cola HBC Sales Academy, un program intern de training și dezvoltare dedicat echipei de vânzări.

 Leader Labs și Guiding Coalitions, programe menite să dezvolte capabilitățile de Agile și strategic leadership ale echipei de management.

 47% din rolurile de management sunt ocupate de femei.

Mediu și resurse

Gestionarea responsabilă a apei și reducerea consumului în procesul de producție reprezintă o direcție prioritară de sustenabilitate pentru Coca-Cola HBC România.

 Coca-Cola HBC România a redus cu 6,34% consumul de apă necesar producerii unui litru de băutură răcoritoare, din 2017 până în 2021.

 Singurul producător de băuturi din România care deține certificarea Alliance for Water Stewardship pentru toate fabricile sale, cea mai importantă certificare pentru companiile care își propun un management eficient al apei.

Investiții în eficientizarea consumului energetic & reducerea emisiilor generate

În 2021, Grupul Coca-Cola HBC și-a asumat angajamentul NetZeroby40, care presupune reducerea emisiilor pe întregul lanț valoric până la zero net, până în 2040.

În România, inițiativele implementate pentru a îndeplini această țintă includ:

 Utilizarea în proporție de 100% de energie electrică din surse regenerabile și curate.

 Creșterea gradului de utilizarea a PETului reciclat (rPET) în producția de noi ambalaje.

 Înlocuirea echipamentelor frigorifice cu variante mai eficiente energetic. Ca urmare, 42% din echipamentele frigorifice ale companiei, aflate în locațiile clienților, consumă în prezent cu 50% mai puțină energie decât în trecut.

În ceea ce privește gestionarea sustenabilă a ambalajelor, viziunea companiei, O lume fără deșeuri, presupune inițiative care vizează întreg ciclul de viață al unui ambalaj, de la design, la colectare și reciclare. Principalele angajamente:

 Recuperarea și reciclarea unei cantități de ambalaje egale cu cea pe care compania o pune pe piață, până în 2030.

 Creșterea utilizării PET-ului reciclat în ambalaje la 35% până în 2025 și 50% până în 2030.

 100% ambalaje reciclabile, până în 2025.

Implicare în comunitate

Cu misiunea de a lăsa o lume mai bună După Noi, sub platforma cu acest nume și alături de partenerii săi, Coca-Cola HBC România s-a implicat în comunitate și în 2021, prin programe de susținere a categoriilor vulnerabile sau a tinerilor, dar și prin campanii de conștientizare a publicului larg, cu obiectivul de colecta corect, separat, deșeurile reciclabile.

 7.336 tineri susținuti prin programul ”La TINEri este puterea”, prin organizarea unor cursuri de dezvoltare personală și profesională.

 Peste 860 de persoane au reușit să se angajeze, cu sprijinul consilierilor programului ”Lucrez din nou”, doar în 2021.

 Peste 15.000 de consumatori implicați în colectarea separată a deșeurilor, în cadrul proiectelor de conștientizare.

 34 tone deșeuri reciclabile colectate în 2021 prin rețeaua de containere inteligente, Big Belly, în București.

Raportul de Sustenabilitate al Coca Cola HBC România este disponibil integral aici.