Euronews.green scrie că în total, turbinele au o capacitate de 88MW, iar cele 11 unități inidividuale sunt legate de fundul mării cu ajutorul unei tehnologii inovatoare. Totuși, activiștii de mediu sugerează că deși acest proiect are rolul de a reduce emisiile, ar fi ideal ca planeta să înceteze utilizarea de combustibili fosili.

Equinor a colaborat cu alte două companii petroliere în acest proiect, OMV și Vaar Energi, pentru a pune în funcțiune sistemul complex de turbine, care a început să producă energie în noiembrie, anul trecut, și a ajuns la capacitate maximă în prezent.

Energia generată de sistem va fi suficientă pentru alimentarea a 35% din necesarul platformelor petroliere și de gaz din Marea Nordului. Extragerea combustibililor fosili cu ajutorul energiei verzi va ajuta la reducerea emisiilor anuale cu 200.000 de tone, spun oficialii Equinor.

La nivel național, Norvegia vrea să își crească producția de energie eoliană cu 30GW până în 2030, ceea ce înseamnă că țara scandinavă își va dubla capacitatea totală de producție din prezent.

Equnior mai are de lucrat până să devină o companie energetică sustenabilă, întrucât regenerabilele reprezintă în prezent doar 0.13% din operațiunile sale. Pentru a reuși acest lucru, oficialii susțin că vor extinde capacitatea surselor regenerabile cu 12-16GW până în 2030 de la totalul de doar 0.6GW de anul trecut.