Producând aproximativ un milion de borcane de cafea pe zi, fabrica Nestlé Nescafé din Toluca, Mexic, este cea mai mare unitate de producție pentru Nescafé și punctul nodal al operațiunilor globale Nestlé. În 2013, compania a extins capacitatea de producție a fabricii cu 40%, investind aproximativ 125 de milioane de dolari, transformând-o în cea mai mare unitate de cafea solubilă din lume. Având în vedere că fabrica livrează peste un milion de borcane de cafea zilnic, prevenirea perioadelor de nefuncționare este esențială pentru operațiunile Nestlé.

Înainte de implementarea Asset Advisor, întreținerea fabricii era reactivă. Opt întreruperi neplanificate într-un an, inclusiv un scurtcircuit în interiorul unei secțiuni nemonitorizate a substației principale, care a dus la o oprire de 14 ore și a costat compania aproximativ 588.000 de dolari, au afectat producția. Întrucât continuitatea fluxurilor de lucru este esențială pentru

fabrică, EcoStruxure a ajutat Nestlé să treacă la întreținerea predictivă, permițând echipelor să rezolve problemele în mod proactiv și evitând întreruperile care ar putea costa până la 52.000 USD pe oră.

Implementarea Asset Advisor a oferit companiei Nestlé vizibilitate în timp real asupra echipamentelor sale electrice, permițând inginerilor să monitorizeze de la distanță activele. Bazându-se pe analiza datelor pentru a stabili intervalele de service, echipele de electricieni de la Nestlé pot petrece acum mai puțin timp reacționând la probleme, iar echipamentele fabricii funcționează optim mai mult timp.

Frédéric Godemel, Executive Vice President for Power Systems and Services la Schneider Electric, a declarat: „Am observat o creștere puternică a Serviciilor în compania noastră și înțelegem importanța sistemelor critice pentru operațiunile majore de producție, precum complexul de la Toluca. Cu software-ul nostru EcoStruxture, ne angajăm să oferim clienților precum Nescafé o mai mare vizibilitate, o fiabilitate sporită și mai multă flexibilitate, pentru a le îmbunătăți eficiența operațională fără costuri suplimentare și presiune asupra mediului și, în cele din urmă, ne poziționăm ca experți în servicii în domeniul industriilor critice.”

Luis Gilberto López Páez, specialist în energie electrică la Nestlé Toluca Cafés, a spus: „În cazul unei fabrici atât de mari precum cea a Nestlé Nescafé, asigurarea fiabilității tuturor sistemelor electrice este o sarcină deosebit de importantă. În cadrul rețelei noastre operaționale, am implementat soluții digitale flexibile și scalabile pentru a ne spori viteza de reacție, iar trecerea la parteneriatul Schneider Electric a fost una firească – am colaborat deja la unitățile noastre de producție din Franța și Elveția. De la implementare, EcoStruxure Asset Advisor ne-a permis să identificăm punctele fierbinți și să le abordăm înainte ca acestea să devină o problemă – ferindu-ne de întreruperi costisitoare, îmbunătățind considerabil capacitatea noastră de a răspunde rapid la cererile în schimbare și, în cele din urmă, de a-i servi mai bine pe clienții noștri și de a reduce amprenta de carbon a operațiunilor noastre.”